Lucrările pentru Sala Polivalentă din Constanța, în desfășurare. Făgădău: „Avem toate aprobările și avizele”

Construcția Sălii Polivalente din Constanța este în linie dreaptă. Echipele de constructori lucrează cu utilajele pentru pregătirea suprafeței pe care va fi amplasată noua sală de sport ce va avea o capacitate de peste 5.000 de locuri. Toată zona se va schimba complet în următoarea perioadă și va deveni un punct de atracție.

polivalenta 3

Primăria Constanța a obținut toate aprobările și avizele, iar primarul Decebal Făgădău arată că autodeclarații proprietari nu au putut prezenta însă niciun fel de înscrisuri:

„Proiectul la Sala Polivalentă este în linie dreaptă. Specialiștii au ales cele mai bune soluții astfel încât să putem găzdui echipele noastre și echipe din altă parte care vor veni la noi să joace.  Am obținut toate aprobările și avizele. Sunt voci care spun că 5.000 de locuri este prea puțin, că este prea mică, însă astăzi noi ne aflăm în fața următoarei realități: avem o sală de 1.200 de locuri – Sala Sporturilor care nu este niciodată plină. Când am început acțiunile pentru construirea sălii, ne-am trezit cu toate actele atacate. Până în momentul de față, “autodeclarații” proprietari nu au putut prezenta însă niciun fel de înscrisuri. Lucrările de construcție merg mai departe”, a spus Decebal Făgădău.

Sala Polivalentă din Constanța, amenajată în zona Badea Cârțan, este un proiect de aproximativ 68 de milioane de lei, din bugetul Companiei Naționale de Investiții, la care se vor adăuga sume consistente din bugetul local pentru lucrări de amenajare, utilități, împrejmuiri, parcări, iluminat, etc. Sala va avea o capacitate de 5.000 de locuri (dintre care aproximativ 100 de locuri pentru persoanele cu dizabilități, 100 locuri pentru presă, 150 locuri VIP).

polivalenta 5

Obiectivul de investiții va beneficia de o sală de competiții care va fi omologată de forurile de specialitate pentru derularea de evenimente sportive de handbal, baschet sau volei de nivel național, dar și de nivel european și mondial. Proiectul noii săli polivalente include și spații dedicate sportivilor (sală de antrenament, sală de forță, sală de fitness, vestiare, cabinete medicale), spații dedicate presei (studiouri pentru transmisii radio-tv), spații dedicate publicului (cafenele, alimentație publică, grupuri sanitare), dar și spații administrative și de agrement. Noua sală polivalentă va putea găzdui și evenimente culturale, conferințe, concerte sau festivaluri.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.