Lucrări de mentenanță: Se OPREȘTE reactorul 2 al Centralei de la Cernavodă

Nuclearelectrica, compania care operează centrala nucleară din Cernavodă, a anunţat joi că reactorul 2 se opreşte în mod planificat pe 9 mai, la ora 11.00, pentru lucrări de mentenanţă şi inspecţii care au loc o dată la doi ani.

„Nuclearelectrica anunţă că Unitatea 2 a CNE Cernavodă va intra in programul de oprire planificată  începând cu data de 9 mai 2021. Desincronizarea de la Sistemul Energetic Naţional va avea loc la ora 11:00. Opririle planificate reprezintă proiecte complexe, iniţiate cu 24 de luni anterior datei planificate, având o echipă de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane şi bugetare corespunzătoare”, a informat compania.

În perioada opririi planificate, se vor efectua activităţi din următoarele programe: programul de mentenanţă preventivă/ corectivă; programul de inspecţii; programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate; programul de implementare modificări.

„Lucrările se vor executa în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă si cu respectarea tuturor masurilor de protectie impotriva COVID 19”, a precizat compania.

Nuclearelectrica a realizat în 2020 un profit net de 684,7 milioane lei, în creştere cu 27,8% faţă de anul 2019, în timp ce veniturile din exploatare au urcat cu 3,4%, la 2,5 miliarde lei. De asemenea, producţia de energie a crescut în 2020 cu 2%, la 10.558 GWh, de la 10.347 GWh în 2019. Nuclearelectrica are o capitalizare de 8,49 miliarde lei.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *