LOVITURĂ pentru Rusia: Germania a OPRIT gazoductul Nord Stream 2

Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat că a oprit procesul de certificare pentru Nord Stream 2.

Astăzi, am cerut Ministerului Federal al Economiei să revoce raportul privind securitatea energetică de la Agenția Federală pentru Rețea (regulator german – IF) . Acesta sună ca un punct tehnic, dar acesta este un pas necesar pentru ca certificarea gazoductului. Nu ar putea avea loc acum. Fără această certificare, Nord Stream 2 nu poate fi lansat”, a spus cancelarul german, informează Interfax.

Este o lovitură grea pentru Rusia, care miza pe gazoductul Nord Stream 2 pentru a-și distribui în continuare gazele, în ciuda situației tensionate din Ucraina.

Furnizarea de energie pentru Europa nu va fi afectată de blocarea proiectului Nord Stream 2, noua conductă de transport al gazelor din Rusia în Germania, apreciază Comisia Europeană. Un purtător de cuvânt al CE a declarat marţi că „Nord Stream 2 încă nu funcţionează, nu livrează energie în Europa. Nu este o sursă diferită de energie, este o conductă diferită pentru un furnizor existent (…) Nu există nicio schimbare a situaţiei curente”.

Cancelarul german Olaf Scholz a blocat marţi procedura de certificare a gazoductului Nord Steam 2, ca reacţie la recunoaşterea de către Rusia a independenţei regiunilor separatiste proruse Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *