Spread the love

Sâmbătă a avut loc ședința Biroului Politic Național al Partidului România Unită, de la 14:00, care a stabilit organizarea Congresului PRU pe 25 martie. Numai că, la 17:00, s-a organizat lovitura care l-a dat afară pe Bogdan Diaconu din partid.

Iată Hotărârea BPN al PRU:

Biroul Permanent Național al PRU, întrunit statutar în ședința convocată în data de 4 februarie 2017, ora 17.00, a decis următoarele:

  1. Demiterea din funcția de președinte al PRU a lui Bogdan Diaconu, conform prevederilor art. 30 din Statutul PRU, în principal pentru motivele explicate în moțiunea ”PRU încotro?” și pentru poziția de sprijin a OUG 13/2017 promovate de PSD, dar și pentru nereguli financiare grave, descoperite în ultima săptămână.
  2. Alegerea, din rândurile membrilor BPN, în funcția de prim-vicepreședinte al partidului, poziție rămasă vacantă din luna iunie 2016, a domnului Robert Bugă (candidatul care a obținut cel mai mare scor electoral, atât la alegerile locale cât și la cele pentru Camera Deputaților) care va îndeplini atribuțiile de președinte până la organizarea Congresului PRU.
  3. Inițierea demersurilor pentru unificarea tuturor forțelor naționaliste din România.
  4. Numirea purtătorului de cuvânt al PRU, cf. art. 78 alin.j, în persoana domnului vicepreședinte Dumitru Bădrăgan.

Cu privire la comunicatul apărut în presă referitor la convocarea Congresului PRU, precizăm că ședința convocată sâmbătă 4 februarie pentru ora 14.00 a fost nestatutară, nefiind convocați toți membrii BPN și nefiind întrunit cvorumul, la ședință participând doar  9 din cei 22 de membri ai BPN aleși de Consiliul Național. Totodată, hotărârile luate cu această ocazie de grupul din jurul lui Bogdan Diaconu sunt nule de drept, fiind adoptate cu votul unei persoane condamnate penal definitiv, care nu are dreptul să fie nici măcar simplu membru al partidului, conform art. 14 și art. 23 din Statutul PRU.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Naționaliștii scindați din Partidul România Unită, după îndelungi certuri în spațiul public, au reușit să ajungă la un consens: data Congresului partidului, eveniment care trebuie să desemneze viitoarea conducere a formațiunii.

Amintim că mai mulți membri ai Biroului Permanent Național al PRU, formațiune politică absentă din Parlament, tocmai din cauza discursului președintelui Bogdan Diaconu, au transmis mai multe mesaje în ultima vreme împotriva liderului. Reprezentanții BPN al PRU susțin că Bogdan Diaconu „a murdărit ideea de naționalism, simbolul lui Vlad Țepeș și valorile naționale prin direcția pe care a impus-o în ultima jumătate de an”.

CITEȘTE ȘI:

Zilele lui Bogdan Diaconu la șefia PRU sunt numărate. Bădrăgan: „Sâmbătă luăm o decizie tranșantă. Diaconu transmite constant mesaje pro PSD”

Astfel, sâmbătă a avut loc ședința BPN care a stabilit data de 25 martie pentru Congresul PRU.

„Congresul PRU va avea loc pe 25 martie, așa s-a stabilit în cadrul ședinței de astăzi de la 14:00, conform discuțiilor de acum două săptămâni și propunerii președintelui partidului. Până atunci, vor avea loc conferințele pentru alegerea delegaților din fiecare organizație județeană. Conferințele județene trebuie făcute până în 15 martie, dar doar structurile județene care nu au avut astfel de alegeri, pentru că sunt și județe cu structuri provizorii”, a spus președintele PRU Constanța, Dumitru Bădrăgan, pentru TOMIS NEWS.

Facebook Comments

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *