Lovitură dată de Ponta: primar de municipiu se alătură PRO România! „Văzând problemele de la București sau Constanța, îmi iau angajamentul pentru o soluție serioasă”. Dobre: „Vom face anunțuri surpriză la Constanța!”

Primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, recent exclus din PSD a fost, marți, gazda conferinței regionale a PRO România. Necula a fost exclus din partid în singurul val de epurări între turul 1 și turul 2 al alegerilor prezidențiale și și-a luat o revanșă pe măsură: se va alătura PRO România!

„Suntem onorați de faptul că în municipiul Bacău se desfășoară astăzi o conferință regională a PRO România”, a spus Necula, de față cu Victor Ponta și ceilalți din conducerea partidului, la conferința regională de la Bacău.

necula ponta

Nu doar Necula s-a dat în petec, ci și Victor Ponta, care a fost nevoit în ultima perioadă să suporte revolta lui Mihai Tudose și a lui Daniel Constantin. Aceștia au plecat până la urmă din partid, Tudose chiar luni, iar Ponta trebuie să… strângă rândurile, evenimentul de la Bacău fiind înscris în acest registru.

„Cred că bătălia politică face foarte rău municipiului Bacău. Cosmin este unul dintre oamenii tineri cu care am făcut politică și vreau să fac în continuare și îmi doresc foarte tare să reușească tocmai pentru că Bacăul e un municipiu care trebuie să se dezvolte și care are nevoie de un primar tânăr și, evident, de sprijin. (…) Văzând problemele care există la București, Constanța, Oradea, îmi iau angajamentul și vreau să discut și cu parlamentari din alte grupuri politice pentru a găsi o soluție serioasă și pe termen lung prin care să nu cadă tot necazul pe autoritățile locale și să existe un efort conjugat la nivel guvernamental și cu finanțare europeană: investiții, modernizare. (…) Atât cât pot eu și PRO România o să-l sprijinim (pe Cosmin Necula – n.r.) pentru binele orașului și al județului și cred că bătăliile politice întotdeauna duse împotriva intereselor comunității se întorc împotriva celor care duc aceste bătălii. Eu cred că primarul este în primul rând al locuitorilor și după aceea al unui partid. (…) PRO România este un proiect politic pe care l-am pornit de nevoie, nu de voie. În 2017, 2018, am spus că votul din 2016 a fost pierdut de câțiva oameni. Din păcate, am avut dreptate. S-a pierdut acel vot, s-au pierdut trei ani și, în același timp, există un electorat numeror, care are nevoie de o bună guvernare și care nu are cum să se regăsească în anumiți lideri ai PSD din zilele trecute și zilele actuale. Mergem mai departe pe drumul nostru, venim cu oameni profesioniști. În această echipă vreau să sprijinim la locale și parlamentare oameni și proiecte noi pentru România. În rest, trăim o perioadă destul de agitată din punct de vedere politic, în care am schimbat un guvern care mergea foarte rău și bine am făcut, dar nu am vrut să sprijinim noul guvern, pentru că nu ne-a dovedit că face schimbări adevărate. Sigur, îi schimbă pe PSD-iști cu PNL-iști, dar schimbări pentru binele oamenilor nu le-am văzut. (…) Nu e ușor 2020, însă e un moment important, să aducem lângă noi oameni competenți pentru bătălia cea mare din 2024. Trebuie să îi apărăm pe oameni și firmele românești”, a spus Ponta.

La conferința regională de la Bacău participă și deputatul constănțean Mircea Titus Dobre, care a punctat faptul că PRO România va continua pe același drum, adică de opoziție față de PSD, care și-a schimbat părul, dar năravul ba, cu referire la actuala conducere interimară a lui Marcel Ciolacu.

„Cosmin Necula încă așteaptă foile prin care se confirmă excluderea din partid. Este o conferință regională la care au participat și alți primari, nu doar cel al Bacăului, care este într-adevăr municipiu reședință de județ. De exemplu, a mai fost în sală și primarul de la Târgu-Ocna. Ni se vor mai alătura și alți primari din zona Moldovei, probabil în ultimele șase luni de mandat. Să fim serioși, într-adevăr Marcel Ciolacu nu a făcut parte din managementul PSD, dar… lupul își părul, dar năravul… (…) La Constanța va fi o conferință regională, după sărbătorile de iarnă, probabil în ianuarie, fiind printre ultimele regiuni care vor organiza astfel de dezbateri. Totodată, atunci vom avea și anunțuri surpriză de făcut. Este exclus ca, la Constanța, conferința regională să fie concomitent cu alegerile interne”, a spus deputatul Dobre, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *