Loredana Bătărigă, candidat PRO România pentru Senat: „Administrația locală ar trebui să sprijine terapiile pentru copiii cu dizabilități”

Greu încercată, după 14 ani de căutări, pentru fiica sa cu autism, Loredana Bătărigă a gândit proiecte legislative care să sprijine primăriile pentru a face, la nivel de localități, cât mai multe centre de diagnostic și terapie pentru persoanele cu autism, dar și pentru alte afecțiuni sau dizabilități. Bătărigă candidează din partea PRO România Constanța pentru Senatul României.

„Este foarte importantă și necesară crearea, de către administația locală, a unor centre de recuperare, unde se pot urma multiple terapii, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentală, cu logoped, psiholog, psihipedagog, activități ludice, etc. O altă terapie benefică, ce poate fi susținută de stat, este terapia în bazin, cu terapeut psihopedagog, sport care dezvoltă musculatura puternică, rezistența la efort, contribuie la dezvoltarea cognitivă și comportamentală”, explică Loredana Bătărigă.

Din experiența personală, după mulți ani de terapie, candidata PRO România la Senat arată că aceste centre de terapie ar rezolva mare parte din problemele sănătății populației, dar și pe cele de integrare în societate a persoanelor cu dizabilități și cu alte afecțiuni, iar astfel, pe termen mediu și lung se rezolvă multe alte probleme legate de bugetele care acum sunt alocate persoanelor inactive.

O bună gestionare timpurie a situației, la fel ca prevenția, ar conduce la integrarea ulterioară, mult mai facilă, a acestor persoane în societate și pe piața forței de muncă„, mai spune candidata PRO România la Senat.

COMANDAT DE PRO ROMÂNIA CONSTANȚA

COD MANDATAR FINANCIAR 11200008

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *