Locurile de joacă din Constanța, doar motiv de gargară electorală. Primăria le-a ABANDONAT, Horia Constantinescu nu mai cheamă primarul în judecată

Ne aducem cu toții aminte de scandalul dintre – pe atunci – președintele Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu și fostul primar Decebal Făgădău pe tema locurilor de joacă din municipiul Constanța. În 2017, Primăria a fost amendată cu 30.000 de lei pentru nerespectarea obligațiilor privind mentenanța respectivelor locuri. Acțiunile au continuat și în 2018, în paralel cu un lung proces în care, în final, Horia Constantinescu a pierdut – Primăria fusese amendată ilegal. Circoteca întreținută pe tema locurilor de joacă din municipiu a durat până în anul electoral 2020, când, cu același prilej, toate aceste spații au fost modernizate.

Odată cu plecarea lui Horia Constantinescu la conducerea națională a Protecției Consumatorului și schimbarea de gardă la Primăria Constanța, locurile de joacă au fost abandonate și la propriu și la figurat, fie că vorbim de tematică, fie de întreținerea lor. CRPC a precizat pentru TOMIS NEWS că în intervalul 2018 – 2020 a avut loc o acțiune de control, în cadrul căreia a fost dispusă măsura de oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor. După momentul electoral 2020… pauză totală:

crpc

Fără scandalagiul electoral Horia Constantinescu, primarul Vergil Chițac nu mai are nici el vreun motiv să întrețină locurile de joacă, care se află în prezent într-o continuă stare de degradare. Despre pericolele asupra copiilor invocate cu mult patos în anii respectivi, astăzi nici vorbă. Fotografiile atașate sunt din locații pe care le-am ales complet aleatoriu:

locuri de joaca 3
locuri de joaca 2
locuri de joaca 1
locuri de joaca 5

De asemenea, amintim faptul că Primăria Constanța s-a lăudat recent cu faptul că a amenajat o parcare pe strada Traian – o altă zonă pe care Chițac plănuiește să o treacă prin „terapia de șoc” în viitorul apropiat, uitând să menționeze faptul că a rașchetat pur și simplu un loc de joacă, destinat riveranilor, ca și acesta cum nici nu ar fi existat vreodată. Despre legalitatea eliminării unui loc de joacă oricum nu se întreabă nimeni.

postare
parcare
DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.