Locurile de joacă din cartierul Abator, aproape finalizate

Primăria Municipiului Constanța lucrează în această perioadă la reabilitarea și modernizarea mai multor locuri de joacă din oraș, mai exact, la cele de pe șoseaua Mangaliei bl SM5, de pe aleea Dunării și din Piațeta Far.

CITEȘTE ȘI:

Potrivit unui anunț de luni al municipalității, în primă fază, echipele de lucrători intervin asupra infrastructurii pentru ca în momentul în care sunt aduse echipamentele să poată fi montate. De jur împrejurul locurilor de joacă se amenajează alei care să faciliteze accesul în spațiu, se nivelează terenul, se împrejmuiește cu borduri locul în așa fel încât, la finalizarea tuturor lucrărilor, să fie asigurate toate condițiile pentru siguranța celor mici. 

Dacă la spațiul destinat celor mai mici locuitori ai Constanței de la bl SM5 a fost amenajată deja infrastructura, la cele de pe aleea Dunării și de la Piațeta Far lucrările sunt în toi. După finalizarea acestora vor fi montate echipamentele de joacă moderne, la standarde europene și apoi va fi turnat covorul de cauciuc antitraumă, multistrat pentru siguranța prichindeilor.

„Amintim că primul strat din covorul de cauciuc are o grosime de 3 cm și este compus din granule de cauciuc reciclat pentru atenuarea șocurilor, iar al doilea este unul de uzură de 2 cm, format din granule colorate cu care se realizează diferite desene. Sistemul este unul permeabil și care nu creează praf. Revenim cu apelul către toţi locuitorii oraşului să nu intre în spațiiile de joacă în curs de amenajare, pentru a se evita riscul unor eventuale accidentări”, au precizat reprezentanții municipalității.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *