Locuitorii din Palazu Mare s-au săturat de minciunile primarului Chițac: „ÎNCETAȚI CU CONSTRUCȚIA DE BLOCURI ÎNTRE CASE!”

Locuitorii din cartierul constănțean Palazu Mare au ajuns la capătul răbdării cu Primăria Altfel a primarului Vergil Chițac, care ne-a obișnuit deja: nu își respectă nici o promisiune, ba, mai mult, acționează total contrar propriilor declarații. Constănțenii au fost duși de nas cu… parcări noi, spații verzi ș.a.m.d. Poveștile au încetat și ne lovește realitatea: în continuare se ridică blocuri între case.

palazu mare 1
palazu mare 2
palazu mare 3

Astfel cetățenii din Palazu Mare i-au transmis o scrisoare primarului Chițac în care îi solicită să înceteze cu aberațiile imobiliare:

Ca urmare a cererii adresata de catre societatea C& C Real Ambient , cu sediul in Constanta , Str. Toamnei nr 2 , identificata cu CIF 33992401 , J13/82/2015 , pentru eliberarea autorizatiei de constructie “ construire locuinte collective” , demisol , parter si 4 etaje in cartier Palazu Mare , pe strada Corneliu Coposu , nr 28 , locuitorii strazii Corneliu Coposu, prin prezenta scrisoare deschisa ,va aducem la cunostinta si urmatoarele aspecte :

  • Constructia unui bloc intr-un cartier de case , va limita spatiile verzi existente
  • Nu s -a efectuat un studiu din care sa reiasa gradul de insorire a tuturor constructilor mici din zona
  • Infrastructura cartierului este proiectata sa suporte un numar limitat de locuitori , reteaua de apa , canalizare , energie
  • Accesul la imobil se face pe strazi inguste , de maxim 2 masini
  • „Prin construcția acestui imobil, ne va fi îngrădit dreptul la intimidate în locuințe ceea ce contravine prevederilor Constituției României cap II ART.26 ( 1 ) cât și Codului Civil Art 58 ( 1) privind dreptul la intimidate.
  • Prin aprobarea unor astfel de constructii colective nu faceți decât să stricați imaginea zonei și respectiv a orașului ce avea în zona noastră PUZ-ul în conformitate cu prevederile aferente construcțiilor individuale D+P+1 și care a fost refăcut în anul 2011 fără o dezbatere reală cu locuitorii zonei.
  • Nu este firesc să ne privească în curte un număr foarte mare de persoane ce vor locui în acest imobil în contextul în care noi am construit aceste case tocmai pentru a avea confort și initimitate știind că în această zona vor fi construite doar case cu nivel P + 1, conform PUZ inițial și că acesta nu poate fi schimbat la bunul plac al unuia sau altuia.“
  • Dorim să fim înțeleși că nu ne opunem modernizării cartierului în care locuim, dar nu în felul neprofesionist în care se construiește în acest moment .

Inainte de a lua o decizie, va rugam sa analizati si situatia la fata locului. Atasat va transmitem cateva poze prin care incercam sa va aducem aminte ca Cartierul Palazu Mare a fost proiectat , cartier de case si nu de blocuri , si cum casele construite corect sunt sugrumate de locuinte colective .

Ramanem cu speranta ca veti da ascultare si locuitorilor simpli care au investit intr-un cartier de case si ca ve-ti ramanem ferm in pozitia din campania electorala , cand ati promis ca de a nu mai permiteti constructia de blocuri intre case .

Cu respect ,

Locuitori ai cartierului Palazu Mare – strada Corneliu Coposu

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.