Spread the love

Tradiția și muzica bună se vor regăsi din belșug vineri, 29 iunie, în orașul Ovidiu, unde vor avea loc două festivaluri. Primul dintre ele va începe la ora 15.00 și este dedicat tuturor iubitorilor de muzica populară românească. Este vorba de Festivalul cântecului popular „ELENA ROIZEN“, care a devenit deja o tradiție printre iubitorii de gen, fiind la cea de-a XI-a ediție. Îndrăgitul eveniment va avea loc la Centrul Cultural care poartă numele îndrăgitei cântărețe dobrogene – „Elena Roizen”.

Organizatorii evenimentului, Primăria orașului Ovidiu, Consiliul Local Ovidiu și Centrul Cultural „Elena Roizen” spun că festivalul este o manifestare care își propune valorificarea tezaurului folcloric din România, afirmarea și promovarea valorilor autentice, introducerea în circuitul național de noi talente, cât și prezentarea celor mai frumoase costume din diferitele zone etnofolclorice ale țării. Interesat este că festivalul este dedicat tinerilor, atât din România, cât și din Republica Moldova, care au vârste cuprinse între 16 și 26 ani. Interpreții trebuie să cunoască zona folclorică pe care o reprezintă și să știe să interpreteze două melodii specifice zonei de proveniență, dintre care una fără acompaniament (doină, baladă, cântec doinit) și una cu acompaniament orchestral. Juriul acestui festival este format din personalităţi de seamă din domeniul cercetării şi interpretării folclorului românesc (oameni de muzică, folclorişti, interpreţi celebri, redactori muzicali, profesori, dirijori). Festivalul va fi presărat cu un recital de excepție, oferit de cunoscutul interpret de muzică populară Constantin Enceanu.
Intrarea la Festivalul cântecului popular „Elena Roizen“ este liberă. Primarul orașului Ovidiu, George Scupra, spune că prima ediție a acestui festival s-a desfășurat în Centrul Cultural, iar următoarele pe platoul Centrului Cultural. Însă, edilul afirmă că își dorește ca ediția din acest an să fie ultima care se ține la această dată, pentru că dorește să o mute, așa cum ar fi normal, de ziua artistei, în 1 februarie.

„Este un sfârșit de săptămână încărcat pentru orașul Ovidiu. Avem evenimete pentru toate gusturile și vârstele. Zilele orașului debutează cu Festivalul Elena Roizen, ajuns la cea de a 11-a ediție, iar seara vom avea din nou muzica de calitate, Festivalul de folk. Îi așteptăm pe toți cei care doresc sa își parte la aceste evenimete, intrarea fiind liberă”, a declarat George Scupra

Folk, folk și iar folk: Mircea Vintilă, cap de afiș! Sărbătorile continuă cu lupte tătărești

Tot vineri 29 iunie, dar seara, locuitorii din Ovidiu au parte de o altă surpriză. Este vorba de cea de-a doua ediție a Festivalului de muzică folk, care va avea loc, de la ora 20.00, în zona debarcader. Și în acest caz, intrarea va fi liberă. Invitați speciali la acest eveniment sunt Emeric Imre, Walter Ghicolescu și Mircea Vintilă. Ziua se va încheia cu un foc de tabără. Cele două evenimente fac parte din cadrul manifestărilor dedicate „Zilelor orașului“.

Administrația orașului Ovidiu nu se oprește aici. Tot vineri, de la ora 16.00, pe stadionul din Ovidiu, vor avea loc tradiționalele lupte tătărarești „kureș”.

CITEȘTE ȘI:

„Ovidiu 100“ – o istorie trecută prin condeiul istoricilor! Primăria Ovidiu a lansat o carte dedicată bimilenarei ovidiene, în prezența lui Ludovic Orban

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *