Locuitorii din Năvodari vor avea propriul spital. Primarul Chelaru: „Acest spital va fi o secție externă a Spitalului Județean și va fi cu internare de zi “

Visul locuitorilor din Năvodari de a avea un spital este pe cale să se îndeplinească. Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a anunțat, pe Facebook, că miercuri, 2 mai, a semnat ordinul de începere al lucrărilor de reabilitare a Spitalului Orașului Năvodari și procesul verbal de predare-primire al amplasamanetului către constructor. Potrivit proiectului, în cadrul acestui spital vor fi secții de medicină internă; microchirurgie; pediatrie; astroenterologie; ginecologie; neurologie; cardiologie; gardă primiri urgențe.

„Acest spital va fi o secție externă a Spitalului Județean Constanța și va fi cu internare de zi, în care năvodărenilor li se vor face analize și, în funcție de gravitate, vor fi trimiși către secțiile altor spitale de specialitate, de care vor avea nevoie. Va exista o cameră de gardă care va funcționa 24/24 ore. Locația acestui spital va fi langa Liceul Lazăr Edeleanu“, a anunțat Florin Chelaru.

spital navodari 1

Amintim că discuțiile privind înființarea unui centru medical în Năvodari sunt de mai mult timp. Ideea a tot fost promovată de-a lungul timpului, începând de la autoritățile locale și până la parlamentari. O discuție pe această temă a avut loc în urmă cu aproape doi ani, la care au participat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat și mai mulți oficiali din județ, printre care și președintele Consiliului Județean Constanța (CJC), Horia Țuțuianu.

CITEȘTE ȘI:

Circ politic la primul pas pentru construirea spitalului de la Năvodari

„Am spus întotdeauna că îmbunătățirea serviciilor medicale în județ reprezintă o prioritate pentru mine. Am discutat cu secretarul de stat Raed Arafat despre cum putem crește eficiența sistemului sanitar din județ. În plus, am vorbit și despre oportunitatea înființării unui centru medical multifuncțional în orașul Năvodari. Acest centru ar urma să deservească atât locuitorii orașului, cât și pe cei din apropiere”, a declarat președintele CJC, Horia Țuțuianu, la acea vreme.

Dacă acest proiect se va materializa, locutorii din Năvodari nu vor mai trebui să bată drumul până la Constanța pentru un control sau analize medicale.

CITEȘTE ȘI:

150 de bătrâni vor beneficia de îngrijiri medicale la Năvodari, la standarde moderne. Chelaru: „În toamnă începem construcția!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *