Locuitorii Constanței, avertizați de Poliția Locală să-și demoleze garajele de pe domeniul public. Amenda poate ajunge până la 100.000 de lei!

În ultimele două săptămâni, polițiștii locali din Constanța au derulat o serie de activități pentru eliberarea domeniului public sau privat de garaje, în scopul creării mai multor locuri de parcare sau, după caz, pentru aducerea terenului la starea inițială. În acest sens, în perioada 26 noiembrie – 5 decembrie au fost desființate 18 garaje din municipiul Constanta: 9 în zona Faleza Nord pe strada Unirii, unul pe Aleea Timonei, unul pe Aleea Albăstrelelor și șapte pe Aleea Albatrosului.

„Precizăm că acțiunea vizează garajele din toate cartierele, amplasate pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța. Pe această cale, facem apel la persoanele care se află în această situație să se conformeze somațiilor emise de către Direcția Generală Poliția Locală Constanța în termenul dispus, să desființeze garajul și/sau platforma acestuia în funcție de caz. Neconformarea la aceste somații reprezintă o contravenție fiind sancționată cu amendă cuprinsă între 1.000 și 100.000 lei și cu măsura complementară de desființare, în conformitate cu prevederile art. 26, alin.1 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții“, spun polițiștii locali constănțeni.

În altă ordine de idei, în 5 decembrie, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat 220 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 46.140 lei. Au fost constatate 27 abateri pentru nerespectarea normelor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al municipiului Constanța, șapte abateri pentru tulburarea  ordinii și liniștii publice, 80 încălcări ale legislației rutiere, patru abateri pentru nerespectarea modului de desfășurare a activităților comerciale din municipiul Constanța, 45 sancțiuni pentru nedeținerea titlului de călătorie valabil pe mijloacele de transport public în comun și 43 sancțiuni pentru ocuparea unui loc de parcare în parcările cu plata cu tarif orar fără achitarea tarifului de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost efectuată plata. De asemenea, tot în 5 decembrie, pe faleza Cazinoului din Constanța, o persoană a fost amendată contravențional cu suma de 500 lei pentru că a plimbat un câine de talie medie, rasa boxer, pe domeniul public fără lesă, punând în pericol siguranța celor din jur.

CITEȘTE ȘI:

Încă un val de angajări la Poliția Locală Constanța. Mai multe posturi scoase la concurs

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *