Locatarii blocului ars din Constanța vor să revină în case. „Avem rată de 20 de milioane, să mergem să stăm cu chirie… e tragic!” Se pot face DONAȚII

Locatarii blocului ars din Constanța caută soluții ca măcar cei ale căror apartamente nu au fost afectate de focul de săptămâna trecută să se poată întoarce acasă. Chiar dacă imobilul nu are nici apă, nici gaze și nici electricitate. Proprietarii celor peste 150 de apartamente s-au strâns duminica în faţa blocului incendiat. Oamenii îşi amintesc cu groază clipele prin care au trecut.

Elif Rizea, proprietar, pentru Digi24.ro: „Noroc cu soţul meu. Pentru că lucrează la ISU. Dacă n-ar fi fost el, eu în momentul de față nu eram. Am avut un moment în care am intrat în stare de șoc. El a avut grijă de mine, a încercat să mă facă să-mi revin”.

Locatarii au discutat despre posibilitatea de a reveni la apartamentele lor. Ar fi nevoie ca oamenii să aibă din nou apă, gaze şi electricitate, dar mai întâi trebuie reparate instalaţiile.

Când ne permitem să ne mutăm? După ce vor fi utilităţile şi după ce vor dispărea noxele din apartament pentru că tot fumul de pe casa scării s-a evacuat prin apartamentele noastre, de fapt„, spune un locatar.

Elif Rizea, proprietar de apartament: „Nu pot mi-e greu, avem rată de 20 de milioane să mergem să stăm cu chirie în nişte cămăruţe. Este tragic, ce să vă spun?!”

Proprietarii care stau la ultimul etaj nu vor să se mute înapoi, pentru că, spun ei, au descoperit acum că apartamentele lor nici nu figurează în acte. Acolo ar fi trebuit să fie spaţii tehnice.

Daniel Calangiu, preşedintele asociaţiei de proprietari: „Am aflat şi eu îngrozit de lucrul ăsta, acum câteva zile, n-am putut să cred că este posibil aşa ceva”.

Eu nu mă mut înapoi până nu stau legal în apartamentul acesta. Vecinii noștri au fost norocoşi că noi am fost acasă, le-am deschis uşa şi au ieşit pe la noi prin apartament.  De la noi din apartament s-au evacuat oamenii cu nacela”, a povestit un bărbat.

Dezvoltatorul imobiliar este de negăsit. Încă de la primele ore după incendiu nu mai răspunde la telefon. Aşa că locatarii nu mai au sperante că vor fi ajutaţi prea curând. 250 oameni locuiau în blocul care a ars în noaptea de miercuri spre joi.

Contul bancar în care se pot face donații pentru locatarii blocului devastat de incendiu a devenit activ în această dimineață. Datele contului sunt următoarele:

Nr. cont: RO77BTRLRONCRT0525818102 RON

Titular: Asociația de proprietari Prel. Sergent Nicolae Grindeanu Nr.6

Contul este deschis la Banca Transilvania

„Orice contribuție în beneficiul asociației ajută la revenirea cât mai rapidă a tuturor familiilor la ceea ce înainte cu trei zile era normalitate”, au transmis reprezentanții asociației.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *