Liviu Dragnea anunță un… nou partid: Alianța pentru Patrie! „S-a născut din lacrimi și suferințe. Nu am fost lăsați să devenim a cincea putere economică din Europa”

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea a avut duminică seară prima ieșire televizată de la eliberarea de închisoare, la Realitatea PLUS. Dragnea a vorbit despre înființarea unui… nou partid, fapt care a tot fost speculat în ultima vreme. Fostul lider social-democrat a confirmat acest plan și a precizat că Codrin Ștefănescu a găsit patru oameni necunoscuți, dar curajoși, care au înființat deja acest partid: Alianța Pentru Patrie.

S-a născut din lacrimi și suferințe. Oamenii s-au săturat de sărăcie și dezbinare. Oamenii nu mai suportă ca resursele țării să nu mai fie folosite pentru bunăstarea economică. Nu este un partid nationalist, extremist, antieuropean, antiatlantic, dimpotrivă. Ca să sperăm că această țară și-ar putea reveni și unde am fi fost dacă am fi fost lăsați în pace, acest partid trebuie să facă un program de guvernare, care să se folosească pe resursa financiară, intelectuală, pe dezvoltarea sectoarelor în care România poate performa, adică hrană în general. Vorbesc de a cincea putere în Europa! Actuala putere a lui Iohannis reprezintă singura guvernare din lume care nu se îngrijește de siguranța alimentară a cetățenilor! Ne hrănim cu mărfuri otrăvite. Mica industrie, în primă fază, ulterior refacerea unei părți importante din marea industrie. Am văzut în pandemie că România nu a fost în stare să producă nimic. Măști! Nu mai vorbim de altceva. Avem potențial inimaginabil în turism. Nu doar cel de litoral… Puțină lume din România știe ce izvoare tămăduitoare avem în țară. (…) Acest partid nu e făcut degeaba. Nu mi-am făcut eu partid. Unii spun că nu am voie să ocup o funcție. Pentru partidul ăsta voi face foarte multe lucruri. (…) Un lucru e cert: nu-mi poate lua nimeni dreptul de a vorbi! Nu că nu mă mai interesează, dar am depășit de mult ideea de teamă. (…) Deocamdată, partidul va înființa prin decizia celor patru membri un comitet de inițiativă, care să înceapă să construiască logistic. Este legal, înregistrat, a ieșit fără valuri”, a spus Liviu Dragnea.

Tot din această seară este disponibil și site-ul noului partid, respectiv AICI!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!