Lituania a găsit „soluția” la criza migranților: 1.000 de euro de fiecare, pentru ca aceștia să se întoarcă în Orientul Mijlociu

Cel mai mare grup de migranți din Irak care a reușit să treacă granița dintre Belarus și Lituania în timpul crizei instrumentate de regimul lui Alexandr Lukașenko s-a întors la Bagdad după ce autoritățile de la Vilnius le-au plătit 1.000 de euro pentru a se întoarce acasă. Potrivit ministerului lituanian de Interne, Agnè Bilotaite, toți migranții s-au întors voluntar în Irak, relatează Euronews, citat de HotNews.ro.

Estimăm cât ne costă fiecare migrant. Costul de bază a ținerii unui migrant este de 11.000 de euro pe an. Este evident mult mai profitabil pentru noi să oferim un stimulent, cumpărăm un bilet sau rezervăm un zbor și astfel să avem mai puține provocări și alte probleme”, a afirmat Bilotaite.

Amintim că autoritățile de la Vilnius au expulzat peste 500 de migranți care au intrat în țara baltică din Belarus însă alte 3.000 încă se află în centre pentru refugiați din Lituania. Polonia, Letonia, Lituania și apoi Comisia Europeană și SUA au acuzat guvernul lui Alexandr Lukașenko că a ademenit persoane din Orientul Mijlociu, în special Irak, în Belarus cu promisiunea că de aici vor putea intra în Uniunea Europeană.

Potrivit Crucii Roșii din Belarus, în jur de 600 de migranți încă se află în apropierea granițelor UE deși guvernul de la Minsk a început deportarea lor, anunțând, totodată, că va evacua taberele din apropierea frontierei cu Polonia, mai arată sursa citată.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.