Litoralul, umplut de… AMENZI. Nereguli multiple depistate la controale

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului s-au dezlănțuit pe litoral, acolo unde au dat amenzi de aproape 400.000 de lei și unde mai multe unități de alimentație publică au fost închise. Amenzi de 366.000 de lei au fost aplicate în ultima săptămână de inspectorii sanitar veterinari la unităţi de pe litoral, fiind descoperite mai multe nereguli, prin care depozitarea necorespunzătoarea a produselor alimentare sau vânzarea în spaţii neaprobate. Un fast-food şi un restaurant au fost închise temporar până la remedierea deficienţelor constatate.

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa (DSVSA) a transmis luni, printr-un comunicat de presă, că medicii veterinari care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020, au verificat în perioada 13- 19 iulie, 221 de unităţi amplasate în Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia. Controalele au vizat: 76 de restaurante, cinci pizzerii, 28 de unităţi tip fast – food, cinci braserii, 15 unităţi de tip bufet, trei unităţi tip bistro, 18 baruri, două snack baruri, 37 de magazine alimentare, 19 laboratoare de cofetărie/patiserie, 3 cofetării/patiserii, 6 rulote, o pensiune, o unitate produse congelate şi două tonete. Pentru  abaterile constatate 44 de unităţi au fost amendate cu 366.000 de lei. De asemenea, în ultima săptămână, au fost emise două ordonanţe de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate de tip fast food şi un restaurant.

„În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; neanunţarea de către persoanele juridice a începerii activităţii supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor”, arată DSVSA Constanța.

DSVSA Constanţa pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.