Listele PSD Constanța pentru alegeri, în TOTALĂ CONTRADICȚIE cu „profesioniștii” avansați de Ciolacu. Topul deputaților constănțeni, în mandatul 2016 – 2020

Conducerea centrală a PSD a bătut în cuie vineri seară listele propuse de organizațiile județene pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Una din organizațiile cu probleme a fost Constanța.

„Dacă nu voi fi ales președinte, nu voi pleca. Nici senator, nici deputat, locul meu este aici, la Constanța!”, declara președintele PSD Constanța, Felix Stroe, pe 22 septembrie, cu o săptămână înainte să primească răspunsul constănțenilor la urne și care a fost unul foarte clar, după cum știm.

Între timp, Felix Stroe s-a sucit și s-a pus din pix pe primul loc la Senat. Nimic nu l-a convins să renunțe: opoziția internă, tensiunile, protestele… Joi seară, Felix Stroe a ieșit învingător din ședința BPJ al PSD și a doua zi s-a dus cu listele la Marcel Ciolacu. Propunerile PSD:

Senat:

  1. Felix Stroe
  2. Liviu Brăiloiu
  3. Dan Georgescu – primar Limanu
  4. Ștefan Mihu
  5. Mariana Gâju

Camera Deputaților

  1. Marius Horia Țuțuianu
  2. Cristina Dumitrache
  3. Decebal Făgădău
  4. Lucian Lungoci
  5. George Vișan

După ședința de vineri a conducerii centrale a PSD, Marcel Ciolacu a transmis că listele partidului conțin „oameni integri, profesionişti şi recunoscuţi în domeniile lor de activitate”.

Topul parlamentarilor constănțeni

TOMIS NEWS prezintă activitatea sau bilanțul fiecărui deputat de Constanța în mandatul 2016 – 2020. Este vorba de o analiză cu activitățile relevante, precum votul exprimat în plenul Camerei Deputaților (fie în ședință ordinară, fie în ședințe comune cu Senatul). Astfel, la final de mandat, deputații de Constanța se prezintă după cum urmează:

George Vișan (PSD) – 4.390

Stelian Ion (USR) – 4.329

Radu Babuș (PSD) – 4.233

Cristina Dumitrache (PSD) – 3.450

Antal Istvan (UDMR) – 3.239

Robert Turcescu (PMP) – 2.748

Iulian Iancu (PSD) – 2.506

Bogdan Huțucă (PNL) – 2.451*

Mircea Dobre (PSD, ulterior PRO România) – 1.649*

Robert Boroianu (PNL) – 1.862

Mircea Banias (ALDE, ulterior PRO România, ulterior PNL) – 1.649

*Cei doi sunt coordonatori ai organizațiilor județene, astfel că activitatea lor s-a împărțit și în teritoriu, în pregătiri pentru alegerile europarlamentare, prezidențiale și locale.

Cel puțin în privința Camerei Deputaților (situația este similară și la Senat), listele PSD Constanța sunt în totală contradicție cu profesioniștii avansați de Marcel Ciolacu. Concret, Cristina Dumitrache prinde loc eligibil, spre deosebire de George Vișan, care conduce plutonul deputaților constănțeni. Tot Cristina Dumitrache îl depășește pe… Decebal Făgădău. Indiferent de rezultatul de la alegerile locale, este evident pentru orice om rațional că Făgădău scoate oricând mult mai multe voturi decât Dumitrache. De asemenea, listele PSD Constanța mai produc o demobilizare de proporții în teritoriu, în sensul că primarii din județ au solicitat ca Lucian Lungoci să fie pe loc eligibil. A prins doar locul 4, deci neeligibil, așa că este de așteptat ca, la alegerile parlamentare, primarii să nu tragă pentru partid.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *