LISTE FINALE la PSD: Constanța, cu încălcarea statutului, este ACCEPTATĂ! Stroe DESCHIDE la Senat, Țuțuianu la Camera Deputaților

Președintele PSD Marcel Ciolacu a avut miercuri declarații de presă și, cu acest prilej, a anunțat o decizie adoptată în primul Consiliu Politic Național al partidului, respectiv interdicția persoanelor trimise în judecată să candideze la alegerile parlamentare. Potrivit lui Ciolacu, tot astăzi, de la 17:00, a avut loc al doilea CPN, în cadrul căruia s-au tranșat listele ultimelor 15 județe. Unele dintre ele au fost cu probleme, precum Constanța, Gorj, Mehedinți și Vrancea.

Până la al doilea CPN, fostul primar al Constanței, Decebal Făgădău, a demisionat din partid. A fost determinat de faptul că DNA Constanța a anunțat, exact când acesta își depunea candidatura, că l-a trimis în judecată.

În cadrul celui de-al treilea CPN de miercuri seară, început la 21:00, s-a stabilit forma finală a listelor PSD Constanța pentru alegerile parlamentare:

SENAT

Felix Stroe

Liviu Tit Brăiloiu

CAMERA DEPUTAȚILOR

Marius Horia Țuțuianu

Cristina Dumitrache

Lucian Lungoci

George Vișan

Situația de la organizația județeană Constanța a fost discutată miercuri seară printre… ultimele, alături de Vrancea, Gorj și Mehedinți, fiind vorba de organizațiile cu mari frământări interne. Problema de miercuri seară a organizației PSD Constanța a fost legată de faptul că listele trebuia să fie validate în Comitet Politic Județean și nu prin Birou Politic Județean, așa cum a procedat Felix Stroe. Astfel, vorbim despre încălcarea statutului partidului, fiind și motivul pentru care Lucian Lungoci a demisionat – după o serie de ezitări – din funcția de secretar general al PSD Constanța. S-a mai discutat la București oportunitatea unui CPJ online, întrucât Felix Stroe a fost miercuri seară prezent la sediul PSD Constanța, însă odată cu plecarea din funcție a secretarului executiv de la Constanța nu a mai avut cine să ridice problema încălcării statutului și listele au fost acceptate, întrucât mâine este ultima zi de depunere a candidaturilor.

Astăzi, au avut loc adevărate frământări în PSD Constanța. Deputatul Cristina Dumitrache și-a amintit că este parlamentar și a trimis un comunicat de presă exact în momentul în care Făgădău și-a anunțat demisia din partid. De asemenea, miercuri dimineață, senatorul Ștefan Mihu și-a anunțat retragerea de pe listele partidului.

BUCUREȘTI: Gabi Firea deschide lista la Camera Deputaților

PSD a depus miercuri la Biroul Electoral Municipal (BEM) din București listele cu cei 54 de candidați pentru Camera Deputaților și Senat. Primele 10-11 locuri de la Camera Deputaților și primele 4-5 locuri sunt considerate în partid ca fiind locuri eligibile.

Lista candidaților PSD la Camera Deputaților, în București:

 1. Alexandru Rafila
 2. Daniel Tudorache
 3. Diana Tușa
 4. Daniel Florea
 5. Nicoleta Goleac
 6. Rodica Nassar
 7. Carmen Mihalescu
 8. Dan Cristian-Popescu
 9. Oana Florea
 10. Petre Florin Manole
 11. Simona-Valentina Butacu

Lista candidaților PSD la Senat, în București:

 1. Gabriela Firea
 2. Adrian Streinu-Cercel
 3. Gabriel Mutu
 4. Daniel Zamfir
 5. Alexandru-Hazem Kansou

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.