„Lista lui Dragnea” pentru Parlament: IMPUNE doi oameni la PSD Constanța!

„Nu voi trimite în niciun judeţ pe cineva de la Bucureşti, fără niciun fel de excepţie. Toţi candidaţii vor fi din organizaţia PSD din judeţul respectiv. În schimb, o să mă uit cu atenţie şi voi avea o discuţie cu fiecare preşedinte de organizaţie pentru fiecare candidat în parte”, anunța la sfârșitul lunii august președintele PSD, Liviu Dragnea.

În realitate, lucrurile nu stau tocmai așa.

PNL vs. PSD. Circ vs. Secretomanie

Una din caracteristicile PSD a fost, dintotdeauna, secretomania. Organizarea internă de partid aduce a militărie dată jos din pod încă din vremurile de început ale actualului PSD, care, în ciuda așa-ziselor reforme de-a lungul timpului, își păstrează discreția dusă până la secretomanie. Dacă la PNL cei supărați că nu prind loc pe liste încep să sune prin redacțiile de presă ca să dea „din casă”, la PSD este o liniște mormântală, indiferent dacă există și dezamăgiți. Nimeni nu mișcă în front și asta explică și ceața care planează astăzi asupra întocmirii listelor partidului pentru proximele alegeri parlamentare.

La Constanța, lista aproape gata! Vești groaznice pentru Babuș și Moga

PSD Constanţa a stabilit lista de candidaţi pentru Parlamentul României şi există 90% şanse ca ea să fie validată în această formă de conducerea centrală a partidului. Există mai multe variante, „aruncate” intenționat sau nu pentru public, însă TOMIS NEWS a intrat în posesia „listei lui Dragnea”. O numim așa, pentru că președintele PSD Constanța, Felix Stroe, s-a prezentat cu lista întocmită la județ la sfârșitul săptămânii trecute, însă „Dragnea a trasat-o diferit” și, acum, arată așa:

Senat:

Locul 1 – Tit Liviu Brăiloiu

Locul 2 – Mihai Busuioc

Locul 3 – Nicolae Moga

Camera Deputaților:

Locul 1 – Mircea Titus Dobre

Locul 2- Cristina Dumitrache

Locul 3 – Sevil Shhaideh

Locul 4 – Eugen Teodorovici

Locul 5 – Radu Babuș

Locul 6 – George Vișan

UPDATE:

*Marți seară, Sevil Shhaideh și-a exprimat dorința de a nu mai candida!

„Pentru Brăiloiu s-a bătut Făgădău!”

Sursa noastră din PSD, care ne-a furnizat lista „eligibililor” ne-a oferit și mai multe explicații pe marginea acesteia.

„Pentru Brăiloiu s-a bătut Decebal Făgădău, așa că putem spune că Brăiloiu vine „din zona Mazăre, dar nu și a lui Nicușor”. Moga nu mai iese senator, pentru că doi senatori ies doar dacă PSD scoate 40% și prin redistribuire. Dar, vor ieși doi senatori, pentru că județul Constanța e mare, are mulți electori. Într-o situație similară ar fi Radu Babuș, el e semi-eligibil. Nu știu ce să zic, nu știu dacă mai iese. După cum vezi, Dragnea impune doi oameni, pe Teodorovici și pe Busuioc. Sevil parcă nu prea ar fi vrut săptămâna trecută, acum am înțeles că ar vrea să fie pe listă”, ne-a spus sursa noastră din PSD București.

După ce s-a numărat printre „oamenii lui Vasile Blaga”, Mihai Busuioc a fost secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice condus de Liviu Dragnea. În timp ce ocupa această funcție, în decembrie 2014 Busuioc a fost numit și administrator la Şantierul Naval 2 Mai SA din Mangalia.

Busuioc a urmat cursurile Universităţii Nicolae Titulescu Bucureşti, Facultatea de Drept între 1998-2002 și mai multe cursuri post-universitare, printre care la „Colegiul Naţional de Apărare” (2007). La Agenţia Naţională de cadastru şi publicitate imobiliară a îndeplinit mai multe funcții, până a culminat cu cele de director general şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie (2006-2007), director general adjunct (2007-2009), director general şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie din 2009.

Schimbări masive după alegeri: Dragnea se va răfui cu organizația de la Constanța

În ciuda secretomaniei PSD privind listele pentru alegerile parlamentare, sursa noastră social-democrată ne precizează că „apele sunt tulburi”, iar Liviu Dragnea „nu vrea să facă scandal înainte de alegeri”:

„Poveștile cu Cătălina Ponor și Alexandru Căutiș l-au iritat pe Dragnea, care oricum nu are la inimă pe mulți din PSD. Are o relație bună doar cu vreo doi-trei, printre care Făgădău și Daniel Florea de la Sectorul 5. Nu vrea să facă scandal înainte de alegeri, însă după va ieși nebunie. Știu că Gabriela Firea îl susține pe Eugen Voineagu și presează la Dragnea. Pe Voineagu vrea Dragnea să îl pună la Constanța, în locul lui Stroe, după alegeri”, ne-a spus sursa noastră.

psd-22

Eugen Voineagu a fost, în urmă cu mai mulți ani, director al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa.

„Pe vremea lui Gheorghe Donțu a fost la OPC și după ce a venit Radu Mazăre la PSD Voineagu a fost tras „pe bară”, numai că între timp și-a făcut loc în sediul din Kiseleff. Acum e certat cu Donțu. Cât despre Donțu, el intenționează să preia organizația municipală”, a concluzionat sursa TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.