LISTA integrală a localităților aflate în scenariul ROȘU: 26 de orașe și 266 de comune! Timișoara, primul oraș din România unde intră carantina de weekend: Locuitorii vor putea circula doar cu declarație

Grupul de Comunicare Strategică a publicat lista cu localitățile care au incidența cumulată la 14 zile a cazurilor de COVID-19 mai mare sau egală cu trei la mia de locuitori. După ce o localitate atinge incidența de 3 la mia de locuitori este necesară convocarea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență pentru adoptarea de măsuri de prevenție și limitare a răspândirii virusului SARS-COV-2, în conformitate cu prevederile Hotărârilor CNSU și a celor de guvern în vigoare.

În localităţile care au depăşit indicele de infectare de 3 la mie intră în vigoare Hotărârea de Guvern care instituie o serie de norme pentru desfăşurarea activităţilor permise doar cu participarea persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, a celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, sau a persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Timișoara este primul oraș care intră în scenariul roșu, unde carantina de weekend se va aplica la sfârșit de săptămână. În urmă cu câteva momente, membrii Comitetului pentru Situații de Urgență Timiș au stabilit că Timișoara va fi supusă unor noi restricții. Este vorba despre carantina de weekend. Practic, timișorenilor nu le mai este permisă circulația în intervalul orar 20:00 – 05:00, de vineri până duminică.

Cei care vor avea nevoie să iasă din case, o vor putea face doar după ce vor completa declarația pe propria răspundere. 26 de localități din județul Timiș intră în scenariul roșu, ținând cont că pragul de patru la mia de locuitori a fost depășit. În ceea ce privește noile măsuri, se suspendă inclusiv activitatea operatorilor economici în domeniul sălilor de sport sau de fitness. Totodată, la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a discutat inclusiv acea metodologie de trecere a pragului de 6 la mia de locuitori, care interzice activitatea evenimentelor private.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.