LISTA FINALĂ a PNL pentru alegerile europarlamentare! Sondajul lui Orban: „Suntem peste PSD!” Huțucă (PNL Constanța): „Eu cred că o să avem 10 europarlamentari!”

Așa cum s-a discutat în ultima perioadă, moderatorul TV Rareș Bogdan va deschide lista Partidului Național Liberal pentru alegerile europarlamentare, care vor avea loc pe 26 mai. Conducerea centrală a PNL s-a reunit joi în cadrul Biroului Executiv pentru a vota lista finală a candidaților. Astfel, Rareș Bogdan este pe primul loc, urmat de Mircea Hava (primarul municipiului Alba Iulia); actualul europarlamentar Siegfried Mureşan (ales în 2014 pe lista PMP), Vasile Blaga, Adina Vălean (soţia lui Crin Antonescu), Daniel Buda (preşedinte PNL Cluj), Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Cristian Buşoi, Marian-Jean Marinescu şi Vlad Nistor.

„Am decis să candidez la alegerile europarlamentare, să mă implic activ în politică, să termin o carieră de 15 ani în presă, o presă care mi-a dat tot și m-a dus în topul celor mai credibili jurnaliști din România. Sper să nu-i dezamăgesc nici pe cetățeni, nici pe activiștii, militanții și membrii PNL. Voi lupta pentru unificarea dreptei într-o variantă care să zdrobească PSD”, a declarat Rareș Bogdan, după ședința PNL.

Lista PNL pentru europarlamentare a fost validată tot joi de Biroul Politic Național al partidului, prin vot secret, rezultatul fiind: 32 de voturi pentru, unul singur împotrivă și două voturi declarate nule.

În cadrul ședinței de joi, președintele Ludovic Orban a prezentat un sondaj de opinie. Astfel, în ceea ce privește datele privind intenția de vot, sondajul lui Orban arată că PNL este… peste PSD: PNL – 27,9%, PSD – 24,6%, Alianța USR și PLUS – 16%, ALDE – 11,8%, iar PRO România – 6,7%. În ceea ce privește personalitățile, sondajul arată următoarele cifre: Klaus Iohannis – 40%, Gabriela Firea – 21%, Călin Popescu Tăriceanu – 18% și Dacian Cioloș – 9%, cu mențiunea că „aproape jumătate din votanții USR-PLUS se declară susținători ai lui Klaus Iohannis la prezidențiale”.

La ședința BEX a participat și președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă. Acesta ne-a precizat, printre altele, că sondajul prezentat reflectă realitatea din societate, întrucât la fiecare două săptămâni crește procentul populației nemulțumite de actuala guvernare.

„Astăzi s-au discutat mai multe aspecte, care țin de coordonarea campaniei electorale, de ultimele sondaje și de poziționarea PNL și de modul în care populația reacționează față de modul în care este guvernată țara. Evident, s-a stabilit și lista pentru europarlamentare. M-am uitat cu maximă atenție pe primele 13 locuri și observ o listă foarte echilibrată, în care contează foarte mult calitățile personale, experiența politică, consolidarea relațională la nivel european, competența. Eu sunt mulțumit de modul în care a fost proiectată această listă. (…) Siegfried Mureșan este un apropiat al nostru, Rareș Bogdan va fi prezent în campanie… (…) Eu mizez pe 10 (europarlamentari – n.r.). (…) Mult mai interesant în sondajul prezentat mi se pare modul cum percepe populația actuala guvernare și gradul ridicat de nemulțumire vis-a-vis de ce se întâmplă în România. La fiecare două săptămâni, crește procentul populației nemulțumită de direcția în care merge România, faptul că am ajuns la 78% din cei sondați care consideră că România merge într-o direcție greșită. Sunt cifre care arată că rolul PNL, al opoziției, devine extrem de important”, a spus Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

Peste 4.000 de lideri locali, regionali și naționali, alături de candidatul Partidului Popular European la șefia Comisiei Europene, Manfred Weber, de liderul grupului PPE în Comitetul European al Regiunilor, Michael Schneider, dar și de președintele Klaus Iohannis, vor participa sâmbătă la Summitul liderilor regionali și locali ai PPE în vederea alegerilor europene din 2019. La București, Manfred Weber își va prezenta viziunea asupra viitorului Uniunii Europene, un moment important dat fiind faptul că el este principalul favorit la preluarea șefiei Comisiei Europene, iar liberalii vor profita de acest prilej pentru a-și lansa oficial candidații la alegerile europarlamentare.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.