Linie de CONSILIERE PSIHOLOGICĂ GRATUITĂ pentru cadrele didactice, părinți și elevi

Asociația Proacta EDU lansează proiectul „AMBASADOR pentru COMUNITATE”. Potrivit unui anunț de luni al asociației, pentru a veni în sprijinul familiilor din România, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, se lansează prima linie de consiliere psihologică pentru perioada pandemiei, dar și după ieșirea din această criză.

Potrivit Asociației Proacta EDU, România traversează o perioadă dificilă cauzată de pandemia cu noul coronavirus, iar creșterea numărului de îmbolnăviri dar și măsurile de siguranță privind izolarea socială sau suspendarea cursurilor școlare au adus schimbări în stilul de viață în cadrul familiilor din întreaga țară. Astfel, toate aceste modificări pot constitui factori de stres, ceea ce înseamnă că valul infectărilor cu COVID -19 are și implicații psihologice.   

Prin proiectul „AMBASADOR pentru COMUNITATE”, o rețea de psihologi și psihoterapeuți bine instruiți, cu experiență va oferi:

  1. consiliere psihologică personalizată online/telefonic tuturor cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, pentru a le fi mai ușor să gestioneze, în această perioadă, rolul pe care îl au în comunitățile din care fac parte;
  2. îndrumarea personalului didactic, pentru a putea comunica cu familiile și astfel să direcționeze către centrul nostru cazurile speciale sau situațiile de risc în care se află părinții sau elevii;
  3. consiliere psihologică personalizată online/telefonic pentru părinți și elevi;
  4. în funcție de solicitări, familiile vor primi, prin colaborarea noastră cu instituțiile și ong-urile abilitate, asistență socială, medicală, juridică. 

LINIILE TELEFONICE la care puteți apela: 0771.141.767 și 0771.141.750

Toate aceste servicii sunt acordate gratuit, respectând măsurile instituite de autorități în această perioadă.

„Este o perioadă grea, cu multe încercări și, acum, mai mult ca oricând trebuie să fim uniți și să acționăm pe toate planurile. Izolarea socială și suspendarea cursurilor pot constitui factori de stres. De aceea, am inițiat acest demers împreună cu Asociația Proacta EDU. Prin intermediul proiectului <<Ambasador pentru Comunitate>>, ne-am propus să ajungem la elevii, părinții și la colegii mei, cadre didactice, afectate de suspendarea cursurilor. Este esențial să comunicăm în această perioadă, să ne exprimăm temerile și sa încercăm să găsim răspunsuri care să ne ajute. Sănătatea mentală a copiilor noștri primează, iar pentru rezultate școlare bune este esențial să dezvoltăm mai întâi un comportament responsabil, curajos și echilibrat”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

Pe același subiect:

În Constanța a apărut o linie telefonică gratuită HELPLINE: Consiliere pentru reducerea efectelor izolării la domiciliu

Lege promulgată: Părinții primesc ZILE LIBERE PLĂTITE când şcolile sunt închise

Asociația Elevilor din Constanța: „Autoritățile uită de elevii din mediile defavorizate și din anii terminali! Cum vor putea recupera orele pierdute?”

Traseele CT BUS pentru elevi SUSPENDATE temporar

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.