Liga Militarilor Profesioniști a bătut palma cu Țuțuianu: Militarii răniți în teatrele de operații, cetățeni de onoare ai județului

Liga Militarilor Profesioniști, condusă de militarul constănțean Dan Albu, a avut o întâlnire miercuri cu președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Printre discuții, cele două părți au căzut de acord ca militarii care au fost răniți în teatre de operații străine precum Irak sau Afganistan să beneficieze de recunoștință din partea județului Constanța, cum ar fi acordarea titlului de cetățean de onoare.

„Preocuparea pentru militarii români care reprezintă cu cinste și onoare drapelul țării noastre în teatrele de operații din întreaga lume, este o constantă pentru mine. În acest sens astăzi, m-am întâlnit cu reprezentanții Ligii Militarilor Profesioniști. Printre aceștia au fost prezenți și câțiva militari răniți în timpul misiunilor din Irak și Afganistan, care au reprezentat România la jocurile olimpice Invictus de la Sidney și Toronto. Aceștia și-au prezentat poveștile de viață, precum și cele din timpul luptelor din Irak și Afganistan. Am rămas profund impresionat de experiențele de viață și luptă ale acestor oameni, care vor ocupa un loc deosebit în inima și mintea mea. Împreună cu Liga Militarilor Profesioniști, Consiliul Județean Constanța va dezvolta programe de suport, dedicate eroilor noștri militari. De asemenea, în prima ședință de consiliu voi iniția un proiect de hotărâre în vederea acordării titlului de cetățean de onoare, fiecăruia dintre cei care și-au riscat viața, pentru ca România să-și onoreze obligațiile asumate în cadrul angajamentelor internaționale”, a transmis Horia Țuțuianu.

Propunerea a fost înaintată de LMP și, potrivit președintelui Ligii, Dan Albu, este vorba despre patru militari răniți în Irak și Afganistan, un militar decorat de Armata SUA și de MApN și de alți doi militari cu realizări sportive.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *