Liderii PSD, la Convenția Națională a PRO România: invitație la ALIANȚĂ! Deputatul Dobre: „Da, se strâng rândurile pe centru-stânga! Așa cum e la nivel național, lucrurile trebuie să se schimbe și în PSD Constanța!”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu și președintele PSD București, Gabriela Firea, au participat, duminică, la Convenția Națională a PRO România, eveniment care a avut loc la Palatul Parlamentului, Sala A.I. Cuza, de la ora 12.00, cu participarea a peste 1.200 de membri PRO România, parlamentari şi coordonatori locali. Prezența liderilor PSD este un semn mai mult decât evident că drumul PSD se intenționează să se intersecteze cu cel al PRO România, având în vedere cele două runde de alegeri care vor avea loc în acest an, respectiv alegerile locale și cele parlamentare.

CITEȘTE ȘI:

Ciolacu, pe scena Convenției Naționale a PRO România, a lansat o ofertă de alianță cu oamenii lui Victor Ponta. În replică, Ponta n-a respins varianta, însă a explicat că deciziile vor fi luate în forurile statutare, o poziție asemănătoare având și Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu și Gabriela Firea

Ciolacu a fost cât pe-aci să nu participe la Convenția PRO România, a întâmpinat opoziție din interior, Mihai Tudose și Claudiu Manda fiind principalii opozanți ai participării acestuia la Convenție. Ajuns la Convenție, Ciolacu a spus că în sala de la PRO România vede mulți foști colegi și le-a spus acestora: „Hai, treceți odată acasă!”. Pe lângă Ciolacu, a fost prezentă și Gabriela Firea, care a explicat faptul că are nevoie de o relație bună cu PRO România în Consiliul General și dorește să arate deschidere către oamenii lui Victor Ponta.

CITEȘTE ȘI:

Firea i-a transmis lui Victor Ponta că PSD și PRO România pot câștiga împreună sau pot pierde separat. Ponta i-a transmis același lucru și a arătat că, la Timișoara, PSD și PRO România vor susține același candidat la alegerile locale. Firea a explicat că participă la Convenție pentru că Victor Ponta a fost cel mai performant premier al României și a arătat că dacă nici în urma acestui gest nu este dată afară din PSD, atunci înseamnă că PSD chiar s-a schimbat.

Gabriela Firea

La Convenția Națională a PRO România a participat și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care a lansat o ofertă publică către PRO România, susținând că cele două partide au interese și adversari comuni, iar din aceste motive ar putea continua colaborarea de la alegerile prezidențiale.

La Convenția PRO România a participat și deputatul constănțean, Mircea Titus Dobre, desemnat de partid drept candidat pentru Primăria Constanța.

Victor Ponta a chemat astăzi, într-un singură locație, pe toți cei care se luptă cu actualul regim! Unii au răspuns pozitiv, au venit, este un lucru care ne bucură și, plastic vorbind, se lasă în teacă săbiile. Vis-a-vis de Constanța, nu se schimbă nimic, PRO România la Constanța va avea candidați proprii la primării, Consiliul Județean, nu are nici o legătură participarea lui Ciolacu, Firea, Tăriceanu, Coita, Crăciun de la PUR să însemne, peste noapte, o alianță. Da, se strâng niște rânduri, dar asta nu înseamnă că vorbim de alianță la Constanța. La Constanța trebuie să înceapă să se întâmple ceea ce s-a întâmplat la nivel național, adică să se facă o schimbare! Și în PSD Constanța, cum s-a făcut în filiala națională! Trebuie să se realizeze și acolo anumite schimbări”, a spus deputatul Dobre, pentru TOMIS NEWS.

La Convenția Națională, PRO România și-a stabilit cele 10 priorităţi, grupate în „Manifestul politic PRO România 2020-2024”, Victor Ponta anunțând faptul că obiectivul său este ca partidul să fie unul puternic în anul 2024, moment în care și el va candida la prezidențiale. În deschiderea Convenţiei, Ponta a declarat că formaţiunea politică s-a născut la alegerile europarlamentare din 2019 când a participat la alegeri. De asemenea, Ponta a mulţumit parlamentarilor partidului care au contribuit la schimbarea Guvernului Dăncilă şi nu au votat Guvernul Orban.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *