Liderii PRO România Constanța, dezlănțuiți pe contracandidați. Dobre, despre Făgădău: „Mi-am ieșit din pepeni! Plânge ca o bocitoare. Să muncească, pentru că n-a făcut nimic!”

Coordonatorul PRO România Constanța, deputatul Mircea Dobre, candidat pentru funcția de primar al municipiului și secretarul general Răzvan Filipescu, candidat al formațiunii pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța au organizat, vineri, o conferință de presă. Ca o premieră, cei doi au luat de la un cap la altul toți contracandidații pentru cele două funcții la tăvălit. Aproape că nu a scăpat nimeni. De la Decebal Făgădău și Felix Stroe, la Claudiu Palaz și Mihai Lupu, cei doi – Dobre și Filipescu – s-au dezlănțuit împotriva acestora, făcându-i, politic vorbind, franjuri. Filipescu a deschis ceremonia tăvălelii, susținând că Mihai Lupu și Felix Stroe sunt două pisicuțe care evită să își scoată ghearele, pentru că… PNL și PSD au un blat:

„În ultima săptămână am văzut în spațiul public diverși candidați care ne-au criticat – extrem de superficial – proiectele pe care noi le-am prezentat, uitând că și-au făcut apariția abia acum, pe ultima sută de metri de campanie, într-o campanie în care nu au prezentat nici un fel de proiect sau au reiterat proiecte vechi care nu au fost puse în aplicare. Văd că blatul între PSD și PNL continuă, nu văd nici o dezbatere pe idei, contracandidații mei din partidele mari evită orice dezbatere publică și între ei – în loc să prezinte proiectele prioritare – este așa ca un non-combat, un fel de pisicuțe care nu îndrăznesc să scoată ghearele unul la altul. Le spun contracandidaților mei și celor care ne critică faptul că toate proiectele noastre sunt prezentate în ultimele șase luni, noi muncim efectiv pe teren, cu detalii de proiectare, tehnico-economice, încă de anul trecut, foarte bine fundamentate, aplicabile și finanțabile. (…) Luni începe școala. Sunt puțin îngrijorat să îmi duc copilul la școală, neavând foarte multe informații și nevăzând pe nimeni din CJC, ISJ, a partidului de la guvernare, să ne liniștească puțin. Achiziția de tablete a întârziat. Se va face școală online? Nu se va face? Cât de pregătite sunt școlile din punct de vedere al dotărilor sanitare? Toată lumea discută de alegeri, nu am văzut pe nimeni să ne spună ce se întâmplă a doua zi, după alegeri? Secțiile de votare din școli vor fi sigilate de sâmbătă, iar luni mulți dintre copii se vor întoarce la școală, după vot și foarte multe școli tranzitate de mii de oameni. Să îmi spună și mie cine face dezinfecție la școala din Dumbrăveni, Topraisar, Gârliciu, Ghindărești? Suntem părinți și suntem preocupați. Nu am văzut această dezbatere din partea nimănui!”, a spus Răzvan Filipescu.

Ștafeta a fost preluată de Mircea Dobre, care a plătit polița pentru candidatul PMP, Claudiu Palaz. Popularul a avut astăzi un eveniment de partid, în cadrul căruia a spus că Dobre a furat stickul cu proiecte fantasmagorice al lui Făgădău și, pe cale de consecință, candidatul PRO România a trebuit să îi răspundă:

„Am observat că unii nu au înțeles proiectele. Nu au cum să le înțeleagă. Dacă ei nu au făcut niciodată nici un proiect, cum să le înțelegi? Dacă vrea, îi facem un training respectivului cetățean care candidează, îl așteptăm cu mare drag, numerele noastre de telefon le găsește, știe unde avem sediul și îl invităm să îi desenăm cum să se uite pe un proiect. Nu a făcut niciodată nici un proiect, la nivelul Consiliului Județean. A fost vicepreședinte al CJ. Normal, nu a făcut nimic niciodată! Aștept un răspuns: vopsitul gardului de la sediul lui are autorizație de construire? Eu cred că aia este clădire de patrimoniu clasat, fiind în centrul vechi. Și a schimbat culoarea clădirii. Conform legislației, schimbând culoarea la orice clădire, trebuie să ai autorizație de construire, în special la clădirile de patrimoniu clasa A. Poate are, dar l-am întrebat acum două săptămâni, deocamdată nu ne spune…”, a spus Mircea Dobre.

Răbufnirea candidatului PRO România a venit însă în privința candidatului PSD, primarul în funcție, Decebal Făgădău. Dobre l-a numit șef al bocitoarelor, pentru că de 10 ani se plânge și ar trebui să treacă la muncă și să nu mai plângă:

„Am observat că s-a făcut o horă a bocitoarelor a candidaților la Primăria Constanța, unde șeful bocitoarelor este actualul primar și candidat din partea PSD. Am observat cum se plânge cât de criticat este, câte a făcut pentru Constanța. Nu știu ce a făcut pentru Constanța, eu chiar nu știu… Ce a făcut de 10 ani? (…) Am văzut că a îngrijit cele peste 1,7 milioane mp de spațiu verde din Constanț.a Să mergem să filmăm pârloaga! Să vedem bătătura! Este chiar pe site-ul dânsului… Nu știu unde sunt acei 1,7 milioane mp. Aceleași bocitoare ne spun ce a făcut pentru educație și în urma ședinței din august a CL a dat 5 milioane lei la educație. Spune cât ai dat de la școli – am o informație, nu pot să divulg numele – la o școală care mai avea de cheltuit până la sfârșitul anului suma de 90.000 lei, i-au fost luați și apoi i-a dat 50.000 lei. Nu mai spune că dai tu 5 milioane, pentru că nu dai tu, că ești angajat la stat! Când o să aducă candidatul de la PSD bani de acasă pentru administrația locală, atunci mai stăm de vorbă, până una-alta să își revizuiască puțin declarațiile, că nu dă el de la el! (…) Dacă nu faci baze de pregătire sportivă degeaba faci arene, pentru că nu va avea cine să joace în ele. O să vedem ce haos o să iasă la Sala Polivalentă, acolo e o măcelărie, e sau a fost terenul unui șmecher ce a condus prin Constanța, că se face parcare, nu au dărâmat nu știu ce… Totul e pe forță și tot el este cea mai mare victimă și cea mai mare bocitoare. Să treacă la muncă! Nu la plâns. De 10 ani e plătit din taxele și impozitele pe care le plătim toți și n-a făcut nimic. Să muncească și să nu se mai plângă. Mi-am ieșit puțin din pepeni!”, a mai spus Mircea Dobre.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.