Liderii naționali ai PNL, chemați de URGENȚĂ la București

Este fierbere mare în PNL după ce PSD a luat un scor cu 5% mai mare la alegerile parlamentare. Astfel, liderii PNL de la nivel național au fost chemați la București pentru o analiză urgentă a scorului de la alegeri. Astăzi, premierul Ludovic Orban a fost la Cotroceni, unde a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre strategia pentru guvernare. Potrivit unor surse din PNL, Orban le-a transmis colegilor de partid că nu vrea să îşi dea demisia, însă nici nu exclude un asemenea gest.

Orban le-a comunicat liderilor PNL că nu vrea să demisioneze din fruntea partidului sau de la Guvern, însă totul depinde de intenţiile preşedintelui Klaus Iohannis. Premierul a susţinut că nu se agaţă de vreo funcţie, iar dacă se ajunge la concluzia că el este cel care trebuie să plece, nu are nicio reţinere. În acelaşi timp, Orban se arată pregătit şi pentru a fi din nou desemnat pentru funcţia de prim-ministru.

PNL a pierdut alegerile la scor în fața PSD, însă e de așteptat să guverneze alături de UDMR și USR- PLUS.

Președintele Klaus Iohannis și liderii PNL vor avea, marți, o discuție lărgită despre viitoarea formulă de guvernare, rezultatul PNL la alegeri și numele premierului. Ședința va avea loc la Cotroceni sau Vila Lac, la ora 17.00.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *