Liderii AUR s-au întâlnit cu ministrul Educației. Simion: „Trăim într-o DICTATURĂ MILITARĂ!”

Liderii AUR au mers miercuri peste ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a declarat, ieri, că a prelungit ordinul prin care se fac cursuri online până în 8 februarie, urmând ca de atunci școlile să fie redeschise. Sorin Cîmpeanu a spus, marți seara, că învățământul online va fi prelungit până pe 8 februarie.

Aveam mâine (miercuri – n.r.) ședință de guvern. Vom avea o ordonanță de urgență prin care putem să continuăm învățământul online. Așa cum am început semestrul întâi, cu siguranță îl vom termina, online. Speranța și dorința noastră este să organizăm semestrul doi într-o manieră clasică, dar el trebuie finalizat. Ca să poată să fie finalizate e nevoie de o schimbare la legea 55, care dădea dreptul ministrului Educației să decidă trecerea în online până la 31 decembrie 2020. Am fost pus în fața unei întrebări: . Am refuzat acest lucru și am spus . Îl inițiem până în data de 8 februarie. Deci cu bună știință mi-am am redus dreptul de a decide peste data de 8 februarie învățământului online”, a spus Sorin Cîmpeanu, afirmând că prin acest fapt arată clar că își dorește deschiderea școlilor.

În schimb, AUR cere redeschiderea școlilor! George Simion a afirmat, miercuri, că „trăim într-o dictatură militară”, după discuția avută cu ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Cred că am ajuns să trăim într-o dictatură militară. Ministrul Educației mi-a spus că nu este decizia lui, că ar deschide de mâine școlile dacă ar putea, dar această decizie aparține CNSU și ultimul cuvânt este acolo. Or acest lucru nu-l considerăm admisibil și vom merge mai departe cu solicitarea noastră. (…) O să mergem la Consiliul Național pentru Situații de Urgență pentru dreptul fundamental la educație”, a spus George Simion.

Școlile de vară reprezintă o soluţie corectă pentru recuperarea orelor pierdute pe parcursul crizei sanitare, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, miercuri, după întâlnirea cu reprezentanţii AUR.

„Au fost propuse măsuri precum şcoli de vară, în care să poată fi recuperat într-o manieră sintetică cea mai mare parte din ce s-a pierdut pe parcursul crizei sanitare, pentru asta avem nevoie de concursul profesorilor în primul rând, dar avem nevoie şi de acoperire bugetară. (…) A fost o propunere care a fost considerată corectă în setul de măsuri remediale. Şcolile de vară sunt o soluţie corectă, fiind nevoie de profesori, fiind nevoie de resurse financiare alocate în acest scop. De asemenea, ceea ce oricum am fi făcut, legătura cu universităţile pentru a avea înţelegere, flexibilitate pe parcursul examenului de admitere în universităţi”, a spus Cîmpeanu.

În opinia sa, acţiunile remediale sunt foarte importante şi ele trebuie să fie decise caz cu caz, în funcţie de ceea ce a asimilat elevul, şi nu în funcţie de ce a predat profesorul:

„Trebuie verificat tot ceea ce a asimilat fiecare elev şi trebuie intervenit personalizat cu acţiuni remediale. Este un set întreg de măsuri. Şcoala de vară este una dintre aceste măsuri. (…) În măsura în care vom reuşi să începem cel de-al doilea semestru în format clasic, vom avea de recuperat pierderile suferite pe parcursul crizei sanitare”, a arătat ministrul Educaţiei.

Guvernul adoptă, în ședința de miercuri, o Ordonanță de Urgență prin care învățământul online va fi prelungit până în 8 februarie, când va începe semestrul al doilea, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El a spus că „speranța și dorința este ca semestrul al doilea să fie organizat „într-o manieră clasică”, adică să poată fi redeschise școlile. Acum, elevii sunt în vacanța de iarnă, până în 11 ianuarie, când se vor întoarce la școala online. Vacanța intersemestrială va fi în perioada 30 ianuarie – 7 februarie, iar în 8 februarie începe semestrul al doilea.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *