Liderii ALDE dau din umeri, pe banii românilor, în privința trecerii contribuțiilor sociale din sarcina angajatorului în cea a angajatului. Learciu: „Se fac analize!” Guvernul și-a trimis un secretar de stat iritat din cale afară!

Plata contribuțiilor sociale exclusiv de către angajat a stârnit reacții negative în ultima vreme în spațiul public, dar și proteste la nivel județean, care au culminat cu un miting organizat de sindicaliştii din Cartel Alfa şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor, miercuri, în Piața Victoriei. În ciuda faptului că sunt aliați la guvernare cu social-democrații, reprezentanții ALDE ezită să își spună punctele de vedere. Joi, la Constanța, președintele organizației municipale a ALDE și vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, Daniel Learciu și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Maria Magdalena Grigore, au organizat o conferință de presă. Secretarul de stat a participat, dimineață, la deschiderea summit-ului Drumul Mătăsii și „poezia” stabilită inițial trebuia să marșeze strict pe acest subiect. Scoasă din recital, Magdalena Grigore s-a iritat peste măsură și i-a acuzat pe jurnaliști că „tot timpul asta faceți”.

CITEȘTE ȘI:

APMC, la masa rotundă pe tema „Portul Constanța pe Drumul Mătăsii“

Din perspectiva secretarului de stat, salarizarea românilor nu reprezintă un subiect de interes, ci doar respectivul summit axat pe un proiect care ne obligă, ca țară, să avem infrastructură: rutieră, feroviară, fluvială, adică exact ceea ce nu avem. Și aici secretarul de stat a ținut morțiș să spună că „avem infrastructură, doar că trebuie îmbunătățită”. Revenind la subiectul trecerii contribuțiilor sociale din sarcina angajatorului în cea a angajatului, secretarul de stat Grigore a luat foc.

„Eu cred că am venit astăzi aici și aveți o ocazie… tot timpul asta faceți, inclusiv în cazul nostru, aici, de față. În loc să discutăm clar, beneficiile, faptul că în sfârșit se promovează la nivel internațional, a fost o reprezentare excepțională astăzi din partea reprezentanților ambasadelor, portul din Baku, haideți că… În loc să stăm să ne apucăm de treabă să facem din Portul Constanța ce am spus astăzi, să implementăm strategia pe care ne-am propus-o, discutăm de afirmații politice!”, a spus Maria Magdalena Grigore.

CITEȘTE ȘI:

Blocul Național Sindical se opune transferării contribuțiilor sociale integral în sarcina angajatului. Toma: „Nu există, la nivel mondial, această practică”

Sesizând că discuția se orientează în zone neplăcute pentru un partid care vrea să transmită un mesaj, Daniel Learciu a preluat inițiativa și a oferit o serie de explicații.

„Ce înseamnă o dezbatere publică? Că la finalul dezbaterilor… (…) Din punctul meu de vedere, încă o dată, nu putem să spunem că cei care au venit cu această propunere nu văd în ea și niște beneficii. Din punctul meu de vedere, există posibilitatea ca unii să o aplice și alții să nu o aplice. Discutăm de o chestiune care este în curs, vom vedea dacă de la 1 ianuarie va deveni sau nu obligatorie pentru toată lumea. Se fac analize, nu avem o decizie definitivă, nu putem să spunem că s-a luat această decizie și produce efecte negative”, a spus Learciu.

Întrebat despre curentul majoritar din partid pentru o opțiune anume, Learciu a marșat pe „analiza economică”.

„Este o chestiune de analiză economică, la nivel central nimeni nu urmărește ca această măsură, dacă se va implementa, să se producă efecte negative pentru societate. Vom vedea exact cum va evolua”, a concluzionat Daniel Learciu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *