Liceul de la Mihail Kogălniceanu, focar de infecție: ISJ Constanța a acordat calificativul BINE!

Câteva persoane, părinți și copii, s-au strâns, luni seara, în Piața Victoriei, unde protestează față de condițiile în care s-a deschis noul an școlar. Părinții spun că nu li se pare normal ca toți elevii să poarte măști, în condițiile în care, în străinătate, mască poartă doar elevii trecuți de 11 ani. Aceștia mai reclamă și faptul că paznicii școlilor au ajuns să măsoare temperatura copiiilor, precum și faptul că elevii nu au primit măști.

„Jos labele de pe copiii noștri!”, au scris participanții pe unul dintre bannerele afișate. Dincolo de labele guvernamentale, elevii au și alte probleme, precum… igiena din instituțiile de învățământ. Pe 8 septembrie, TOMIS NEWS a relatat despre situația de la Liceul teoretic din Mihail Kogălniceanu. Instituția a fost condusă între 2013 – 2019 de Floriana Petre.

3 1 1

Evident, Petre face parte din trupa de brătieni ai primarului Anca Belu. Concomitent, este și consilier local din partea PNL și, evident, candidează și în acest an pentru un nou mandat.

2 3 1

În ultimii opt ani, la Liceul din Kogălniceanu nu s-a dat măcar o mână de var pe pereți, nu s-a efectuat nici un fel de igienizare, nu s-a achiziționat nimic prin bugetul local. Pentru  merite excepționale de partid, Floriana Petre a fost numită inspector școlar general adjunct! În urma ei, au rămas uși rupte, faianță spartă, o mizerie de nedescris, mobilier vechi, toalete insalubre ș.a.m.d.

Liberal la liberal… nu scoate ochii

Ne-am adresat Inspectoratului Școlar Județean Constanța cu privire la această situație, o altă instituție condusă de un liberal, Sorin Mihai. Potrivit răspunsului formulat de ISJ Constanța pe 11 septembrie, ultimul control general la Liceul teoretic din Mihail Kogălniceanu a fost în… 2017, prilej cu care a fost acordat calificativul BINE! În ceea ce privește aspectele semnalate de TOMIS NEWS, ISJ Constanța ne-a precizat că „în aceste zile echipe mixte de inspectori școlari și reprezentanți ai DSP Constanța efectuează controale în vederea constatării gradului de pregătire a unităților de învățământ preuniversitar pentru debutul noului an școlar”:

1 4
2 5

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.