Liberalul Chițac invită constănțenii la Acordul de înfrățire cu RUSOFILUL Ceban al Chișinăului! Amiralul a UITAT de apelul DISPERAT al primarului Odessei, pentru care a făcut miting! (UPDATE)

UPDATE

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anulat „înfrățirea” cu primarul pro-rus al Chișinăului, Ion Ceban, la câteva ore după ce a anunțat evenimentul, spunând că s-a atribuit o „semnificație politică” semnării acordului. La câteva ore de la anunțul semnării acordului, primăria a anunțat că evenimentul nu va mai avea loc motivând răzgândirea prin „evitarea utilizării în sens politic a acestui eveniment”, după ce în spațiul public „a fost atribuită o semnificație politică” momentului înfrățirii orașelor: „Decidem anularea evenimentului respectiv și reanalizarea oportunității demersului de semnare a documentului menționat”, se arată în comunicat.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Ceremonia de semnare a Acordului de Înfrățire dintre municipiul Constanța, România și municipiul Chișinău, Republica Moldova  va avea loc mâine, 12 aprilie 2022, la ora 12.00, în Sala Ovală a Prefecturii Constanța, bd. Tomis nr. 51, etajul 1. Documentul va fi semnat de către primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac și primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban. Acordul respectiv a fost aprobat anterior de către consiliile locale ale celor două orașe-înfrățite.

Consiliul Local al Municipiului Constanța a aprobat Acordul menționat prin Hotărârea nr. 332/24.08.2021 și, totodată, l-a împuternicit pe primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, să semneze acest document în numele municipiului. Municipiul Chișinău, capitala Republicii Moldova, este al doilea oraș din Republica Moldova care încheie cu municipiul Constanța un acord de înfrățire, după ce, la 8 octombrie 2021, a avut loc, tot la Constanța, semnarea Acordului de Înfrățire între municipiile Constanța și Cahul.

Back-ground Primăria Constanța: Municipiul Constanța și-a asumat un rol activ și responsabil în derularea și implementarea unei politici externe substanțiale în relația cu Republica Moldova, în vecinătatea estică a României și în regiunea extinsă a Mării Negre. Actualele evoluții nocive din vecinătatea estică a României și Europei (războiul din Ucraina declanșat de Federația Rusă) confirmă și amplifică justețea acestei abordări. România susține integrarea europeană a Republicii Moldova (pe baza caracterului special al acestei relații, conferit de comunitatea de limbă, istorie, cultură, tradiții), iar pentru atingerea acestui obiectiv este nevoie și de consolidarea și multiplicarea relațiilor la nivel local dintre municipalitățile din România și Republica Moldova. Semnarea Acordului de Înfrățire va genera oportunități de valorificare a potențialului de relaționare cu orașul-înfrățit Chișinău în multiple domenii, identificate și precizate în Acord, din perspectiva necesității dezvoltării durabile a celor două municipii prin schimb de experiență, know-how, bune practici, precum și prin promovarea de proiecte în domeniile de interes comun.

TOMIS NEWS amintește faptul că primarul Constanței, Vergil Chițac, a convocat un miting personal pentru Odessa, oraș care – în mod disperat – a solicitat ajutorul Constanței. Primarul Vergil Chițac a organizat un miting electoral, ulterior a uitat de ajutorul solicitat de primarul Odessei, un alt aspect cunoscut de constănțeni: Vergil Chițac este un mincinos și un trădător și se folosește de banii Constanței ca să fie un pensionar relaxat.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *