Liberalii transmit USR-PLUS mesaje tranșante: „În guvern se joacă în echipă, nu la individual compus”

Deputatul PNL Florin Roman afirmă că Vlad Voiculescu, revocat din funcţia de ministru al Sănătăţii, nu a înţeles ca în Guvern „se joacă în echipă, nu la individual compus, pe reţele de socializare„. „Coaliţia de dreapta merge mai departe. O ţară şi o guvernare responsabilă nu se împiedică într-o persoană, indiferent de numele ei”, susţine el. Roman adaugă că este dreptul colegilor de coaliţie să nominalizeze un nou ministru, menţionând însă că Nelu Tătatu a confirmat că ştie ce are de făcut.

„Premierul Florin Ciţu are toată susţinerea PNL în decizia de a renunţa la ministrul Sănătăţii, dar şi la secretarul de stat, urmare a unui şir întreg de bâlbe ale celor doi. Dl. Voiculescu nu a înţeles că în guvern se joacă în echipă, nu la individual compus, pe reţele de socializare. Coaliţia de dreapta merge mai departe. O ţară şi o guvernare responsabilă nu se împiedică într-o persoană, indiferent de numele ei”, a scris Florin Roman. El a adăugat că este important ca noul ministru propus să fie instalat rapid, „mai ales că pandemia încă face ravagii”.

„Este dreptul colegilor de coaliţie de a nominaliza noul ministru, însă, ca părere personală, nu e timp de noi experienţe nefaste! Unul a confirmat că ştie ce are de făcut…Nelu Tătaru!”, a conchis Roman.

Dan Vîlceanu, vicepreședinte PNL, susține că USR-PLUS nu trebuie să iasă de la guvernare, deoarece în acest fel PSD ar avea oportunitatea să reintre în jocul puterii.

Până la urmă decizia este a premierului și până la urmă s-a și văzut astăzi. Până la urmă cred că premierul a informat președinții partidelor și un dialog cu președintele României. Coaliția o să funcționeze. Sunt convins că este momentul ca și partidele mai noi își vor da seama că există momente în care trebuie să ai o atitudine înțeleaptă și să dai un examen de maturitate politică. Cred că acesta e un moment în care partidele din coaliție dau un examen de maturitate politică.  Altfel partidul care consideră că un astfel de gest normal din partea unui premier este unul de agresiune nu face decât să aducă PSD la Guvernare după trei-patru luni. Alături de noi este exclus ca PSD să ajungă la guvernare. Sunt lucruri care se pot întâmpla în Parlament. Nu cred că este cazul. Nu avem un premier de paie, de formă… Florin CÎțu are maturitatea să conducă Guvernul. Este exclusă o colaborare între PNL și PSD pentru că ar fi un moment în care, sau partidul politic care-l face acum, este și partidul care își va pierde probabil credibilitatea în fața electoratului. Nu cred că cineva ar mai putea să facă o asemenea greșeală după experimentul USL. Eu cred că USR-PLUS nu o să părăsească guvernarea. Dacă părăsesc guvernarea ar ceda majoritatea și posibilitatea PSD de a forma un Guvern. Eu nu cred că USR-PLUS vrea așa ceva. Prin retragerea miniștrilor USR-PLUS se schimbă structura politică a Guvernului. Deci trebuie să treacă prin Parlament și PNL să colaboreze cu PSD în Parlament. Sau cei de la USR să înțeleagă că e decizia lor să părăsescă guvernarea și tot decizia lor este să ofere posibilitatea PSD de a intra în joc”, a spus Dan Vîlceanu, vicepreședinte PNL.

Ludovic Orban, prima reacție după revocarea lui Vlad Voiculescu

Președintele PNL, Ludovic Orban, este de părere că revocarea din funcție a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu a fost o decizie bună:

Reporter: Este o decizie corectă plecarea lui Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății?

Ludovic Orban: Cu siguranță, da!

Reporter: Ați susținut?

Ludovic Orban: Normal!

Vlad Voiculescu a fost revocat din funcţia de ministru al Sănătăţii, premierul Florin Cîţu transmiţând miercuri preşedintelui Klaus Iohannis documentele necesare. Şi secretarul de stat Andreea Moldovan a fost eliberată din funcţie, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *