Spread the love

Consilierii locali municipali s-au reunit, miercuri, în ultima ședință ordinară din acest an, pentru a adopta mai multe proiecte de hotărâre. Unul dintre acestea este un obiectiv major al primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, cel referitor la Axa Brașov – București –Constanța. Lansat în vara acestui an, proiectul are scopul de a dezvolta, printre altele, potențialul turistic.

CITEȘTE ȘI:

Liberalii, oameni neserioși!

Asistăm cu toții în ultimele luni la diverse asocieri administrative, precum Actul de Promisiune Civică între județele Tulcea și Constanța, Alianța Vestului sau Acordul „Moldova se dezvoltă”. Printre ele se află și această Asociație întemeiată de George Scripcaru, Gabriela Firea și Decebal Făgădău, care are ca scop dezvoltarea durabilă a unităților administrativ-teritoriale care alcătuiesc asociația și a întregii zone limitrofe acestora, prin realizarea în comun a unor proiecte de dezvoltare de interes zonal sau regional și prin furnizarea în comun a unor servicii publice.

Înainte de vot, liberalii au criticat suma pe care municipiul Constanța trebuie să o acorde pentru funcționalitatea acestei asociații.

„Domnule primar, știți ce înseamnă 154.000 lei pentru o persoană în viața reală? Să îi dăm unei asociații, în condițiile în care, dacă ar exista proiecte, contribuții individuale ale fiecărui membru, deci nu putem vorbi că dăm acești bani pentru niște proiecte ci pentru un buget de funcționare, adică pentru niște salarii ale unor persoane. Sunteți primarul tuturor constănțenilor și ați fost împuternicit să chibzuiți bine banii noștri. Nu uitați că de fiecare dată când ați cerut rectificare de buget pentru a plăti datorii istorice ați fost revoltat împotriva unor sentințe și altor decizii care ne-au forțat să le luăm. Dar, acum, de bunăvoie, să dăm 154.000 lei în fiecare an pentru a fi membri într-o asociație? Deci, noi vom vota împotrivă”, a spus consilierul liberal Adriana Arghirescu.

Cu toată opoziția liberalilor, proiectul a fost adoptat cu 16 voturi pentru și 8 împotrivă.

Revenind la liberali, intervenția Adrianei Arghirescu de la votul din consiliu este surprinzătoare, întrucât consilierul, în calitate de președinte al comisiei pentru administrație publică, a votat PENTRU acest proiect, pe 14 decembrie.

Pentru funcționarea Asociației Axa de Dezvoltare, municipiile Brașov și Constanța contribuie, anual, cu 154.000 lei, iar Capitala cu 2.980.000 lei.

„Deja lucrurile evoluează. Mă bucur că această Axă a stârnit o modă în România și încurajez asocierea între municipii, județe, regiuni, pentru că și de jos în sus trebuie să susținem efortul României. (…) Este o declarație politică (a Adrianei Arghirescu – n.r.), mi-a smuls o lacrimă… Probabil că colegii mei din PSD la Brașov vor spune la fel, unde este un primar PNL… (…) Trebuie să construiești o structură, să angajezi specialiști, să poți să faci proiecte, altfel rămânem doar cu conferințe de presă”, a spus Decebal Făgădău, după ședința Consiliului Local.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *