Spread the love

Președintele Klaus Iohannis a avut, în cursul zilei de miercuri, o întâlnire cu liderii PNL de la centru și din teritoriu, cărora le-a solicitat cu acest prilej să își stabilească echipa de campanie pentru europarlamentare și să își înceapă activitatea.

Printre candidații pe listele PNL la alegerile europarlamentare care vor avea loc în primăvară se regăsesc Mircea Hava, Siegfried Mureșan, Vasile Blaga, Cristian Bușoi sau Gheorghe Falcă, primul loc fiind încă subiect de discuție în interiorul partidului.

Astfel de întâlniri și dezbateri sunt dese, președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, susținând că Iohannis va rămâne candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale din iarna acestui an.

„Astfel de întâlniri au loc periodic, lunar, chiar bilunar. Din clipa în care domnul Iohannis a anunțat că dorește implicare mai activă și a participat la ultima conferință națională, inclusiv la Sibiu la o ședință de Birou Executiv, anul trecut, întâlnirile au fost periodice. Când s-a prezentat în Convenția Națională, a dat un semnal să fim mai uniți, să nu fim dezbinați în nici un fel, să ne vedem de campanie; ulterior a avut loc Biroul Executiv de la Sibiu, unde omul și-a suflecat mânecile, s-a așezat la masă și a discutat toate problemele politice, ulterior conducerea PNL a desemnat o delegație permanentă care să țină legătura cu președinția. Eu sunt convins că va fi candidatul PNL, este candidatul PNL și tocmai de-asta sunt întâlnirile periodice, pentru ca pe problemele importante să ne aliniem agenda”, a spus Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

De aceeași părere este și deputatul PNL, Daniel Gheorghe.

„În mod clar, PNL l-a desemnat pe Klaus Iohannis drept candidat la alegerile prezidențiale și nu există nici un motiv să își schimbe decizia. Este stabilit în Consiliul Național al partidului, deci statutar”, a punctat deputatul, pentru TOMIS NEWS.

În martie 2018, în debutul lucrărilor Consiliului Național al PNL, liderul liberalilor, Ludovic Orban, a propus validarea în mod statutar prin votul CN a lui Klaus Iohannis drept candidat al partidului la alegerile prezidențiale pentru cel de-al doilea mandat. 793 de liberali au votat pentru, 24 de de voturi fiind nule.

Ulterior, în vară, Iohannis a anunțat că va candida pentru un nou mandat de președinte al României.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *