Liberalii și social-democrații își trimit scrisori și se ceartă pe împrumutul pentru subvenționarea prețului gigacaloriei

Liberalii și social-democrații constănțeni își trimit scrisori pline de reproșuri privind împrumutul pentru ca prețul gigacaloriei să rămână la 250 lei în sezonul 2016-2017. Luni, a avut loc ședința de îndată a Consiliului Local Municipal, în care s-a aprobat proiectul de hotărâre privind contractarea din fondul de rezervă al statului al unui împrumut de zece milioane lei. Potrivit primarului Decebal Făgădău, împrumutul pe care îl face municipalitatea este pentru lunile septembrie și octombrie privind plata către CET a energiei termice.

CITEȘTE ȘI:

Primăria Constanța se împrumută pentru ca prețul gigacaloriei să rămână la 250 lei în sezonul 2016-2017

PSD-iștii: „Nu vă înțelegeți menirea!”

Consilierii municipali liberali s-au „abținut” la vot, iar social-democrații le-au trimis un răspuns plin de sentimente, din care n-au lipsit jurămintele, orgoliile, apelul la soluții și alte rugăminți lacrimogene.

„Împreună am depus un jurământ dupa ce constănțenii au hotărât pe cine doresc în fruntea orașului nostru și ceea ce doresc de la aleșii lor. Peste 300.000 de constănțeni așteaptă de la noi, consilierii locali, să găsim rezolvări. Pentru ei și pentru viața orașului nostru. Așteaptă de la noi nu orgolii politice, nu atitudini de învinși semeți, nu voturi împotriva celor ce ne-au trimis să le gestionăm problemele. Alegerile au trecut, orgoliile la fel, sau cel puțin așa ar fi trebuit, oamenii așteaptă de la noi soluții. Care nu sunt nici liberale, nici social-democrate, sunt doar soluții pentru ei. Daca în fața unui vot care asigură sutelor de mii de constănțeni liniștea și confortul termic în prag de iarnă și dumneavoastră vă abțineți, fără un motiv temeinic, înseamnă că nu vă înțelegeți menirea”, se arată în scrisoarea inițiată de grupul consilierilor PSD-iști.

Totodată, aceștia îi mai acuză pe consilierii liberali că sunt interesați doar de jocurile politice și nu de soarta constănțenilor.

„Alegerile nu au fost despre candidați, au fost despre orașul nostru, despre oameni, despre nevoile și problemele lor. Aceste probleme sunt pe masa noastră de consiliu și nu avem voie să gândim politicianist. Siguranța cetățenilor noștri este un subiect nenegociabil stimați colegi. Este responsabilitatea noastră de aleși. Ceea ce s-a întâmplat în ședința de consiliu local nu a fost un concurs de frumusețe sau de muțenie. Am avut cu toții în față un memoriu argumentat în care ni se cerea tuturor o decizie simplă. Să luăm un împrumut pentru ca oamenii în mijlocul cărora trăim să nu riște să rămână în frig pe perioada iernii. Oricâte explicații politice ați găsi, oricâte justificări îmbrăcate frumos ați încerca, realitatea este că vă interesează mai mult jocurile politice și mult mai puțin soarta constănțenilor. Din fericire, oamenii au ales bine în iunie. Ei întodeauna au dreptate iar noi, consilierii PSD, am înțeles ce trebuie să facem în slujba lor. Din nefericire pentru dumneavoastră trebuie sa dați explicații oamenilor și nu șefilor de partid care încă nu au uitat gustul înfrângerii.  De această decizie beneficiază toți constănțenii nu doar cei care au votat cu PSD.  Oamenii nu se împart după aceste criterii politice”, au concluzionat cei din grupul consilierilor social-democrați.

PNL-iștii: „PSD – pompierul care își dă foc la casă, apoi își asumă, victorios, stingerea incendiului”

De partea cealaltă, liberalii au reacționat marți la poziția social-democraților, susținând că „abținerea a fost determinată de lipsa de transparenţă  a municipalităţii”.

„Situaţia prezentată nu este una nouă pentru administratorii municipiului Constanța şi trebuia dezbătută pe larg, ȋn şedinţa din luna septembrie. Problema asigurării căldurii ȋn casele constănţenilor trenează de mult ȋnsă consilierii liberali au fost puşi ȋn faţa faptului ȋmplinit, convocaţi ȋntr-o şedinta de pe o zi pe alta şi li s-a cerut votul pe baza unei note de fundamentare prezentate cu cinci minute ȋnainte de luarea deciziei. Ședinţa de ȋndată de ieri nu este decât o altă cacealma care arată lipsa de viziune a actualei administraţii pesediste. Grupul de consilieri liberali nu se va lăsa şantajat de manipulările mediatice şi electorale  marca PSD şi va vota mereu responsabil, ȋn interesul constănţenilor. Problemele oraşului sunt create exclusiv de administraţia PSD ce joacă rolul pompierului care ȋşi dă foc singur la casă după care, ȋşi asumă, victorios, stingerea incendiului. (…)Fără un plan sustenabil de reorganizare şi reformare, este doar o chestiune de timp până când Partidul Social Democrat va orchestra falimentul RADET, RATC şi, ȋn final, falimentul Constanţei”, a fost replica organizației municipale a PNL Constanța.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *