Spread the love

S-au bătut cu cărămida în piept că aduc 700 de persoane ca să voteze și nu au reușit să convingă nici 300… Liberalii constănțeni s-au reunit, vineri, la Casa de Cultură a Sindicatelor pentru, oficial, să îl aleagă pe George Muhscină ca președinte al organizației și, neoficial, ca să scape de actualul președinte interimar al organizației, Vergil Chițac.

În ultima perioadă, s-au atacat, s-au înjurat, s-au acuzat de toate cele, inclusiv de „probleme la cap”, în așa manieră încât nu se mai știe cine contestă pe cine. Organizația județeană nu a luat în calcul cifrele înaintate de Vergil Chițac, potrivit cărora numărul membrilor nu depășește 280, și a mers mai departe pe… 700 de delegați, care vor tranșa definitiv problema interimatului. Numai că problema a apărut la Casa de Cultură.

CITEȘTE ȘI:

La liberali se lasă cu sânge pe pereți. Chițac: „La Constanța, PNL a făcut tot timpul „tovangă” cu PSD! Alegerile sunt gestionate fraudulos, ilegal!”

Programată pentru ora 15:00, conferința municipală, orchestrată de președintele Gheorghe Dragomir, a debutat chinuit după jumătate de oră, când sala gemea de goliciunea ei. Liberalii nu s-au înghesuit să își aleagă conducerea municipală și trauma s-a instalat rapid pe chipurile celor prezenți, care au dorit să aplice o demonstrație de forță, prin afișarea pe scenă a numelor celor „prezenți”, precum Vergil Chițac, Sorina Tușa sau Stere Hira, deși știau că aceștia nu vor veni, așa cum, de altfel, au anunțat recent. Organizația județeană a dorit să dea o lecție acestor răzvrătiți și, rapid, s-au trezit într-o situație jenantă. Cu Chițac, Tușa, Hira absenți, cei prezenți și-ar fi dorit să fie și ei la fel de absenți, pentru că cvorumul nu s-a realizat!

Afectat de această situație, Gheorghe Dragomir a luat cuvântul la pupitru și a tras de timp cu un discurs pe care nu și l-ar fi dorit niciodată să îl rostească. Și-a întrerupt discursul ca să plece să își ia o sticlă de apă, și-a cerut scuze pentru cele trei întreruperi, a vorbit despre afacerea din domeniul agricol pe care o are cu fratele său și despre cum oamenii din sediu l-au sunat, acum mai mulți ani, pe Victor Manea să îl întrebe dacă mai este membru PNL, Manea fiind în același sediu. Un discurs jenant, urât, pe care nici Dragomir nu l-a vrut, însă a fost forțat de situația groaznică în care liberalii s-au trezit. Candidatul George Muhscină s-a ținut de cap, în speranța că nu îl vede nimeni; deputatul Bogdan Huțucă se întreba în gând ce caută la această acțiune, iar Robert Boroianu privea tâmp, în gol, în speranța terminării rapide a acestui coșmar. Planul alegerilor până la 20:00-21:00 s-a terminat repede. Fără cvorum, s-a trecut la pauza „statutară” de 15 minute, pentru terminarea lucrărilor la care toți au venit degeaba, apoi s-a trecut la ședința extraordinară, în care s-a terminat circul: George Muhscină a fost „ales”!

Un sfârșit de carieră trist. Foarte trist

La final de mandat, Gheorghe Dragomir și-ar fi dorit o ieșire în glorie din scenă, prin înfrângerea lui Vergil Chițac și asigurarea unei „dinastii”, caracteristică oricărui lider politic serios. Vizibil afectat de situație, Dragomir s-a abținut să anunțe revanșe teribile asupra actualilor contestatari, precum Vergil Chițac sau Remus Cristy Baisan, însă a dat de înțeles că „vom vedea ce consecințe apar”.

„Problemele acestea vor fi discutate ulterior, în interiorul organizației și vedem ce consecințe apar de aici. Astăzi, va avea loc comitetul local al organizației municipale Constanța, comitet în care va fi aleasă o nouă conducere, pentru că cea de acum este numită de un birou politic anul trecut, în luna martie. E adevărat, avem multe organizații cu astfel de conduceri interimare, dar astăzi și nu numai astăzi, într-o perioadă foarte scurtă de timp, vom face alegeri în aproape toate organizațiile. Sunt câteva care nu sunt pregătite, dar vom fi pregătiți pentru conferința județeană din 27 aprilie. (…) Toate hotărârile luate, deciziile date, sunt în conformitate cu statutul partidului, cu regulamentul PNL și luate cu vot în BPJ și în CODA. Corespondența cu organizațiile, în special cu cea municipală, s-a făcut în scris, cu adrese de înaintare, cu înștiințări ale președintelui interimar și votul dat pentru ziua de astăzi a avut loc în BPJ din 19 martie, la care a participat inclusiv președintele Raluca Turcan și secretarul general Cristian Bușoi. Până la acea dată, organizația municipală nu a fost capabilă să înainteze o propunere pentru această adunare generală”, a spus Gheorghe Dragomir.

În această eternă bătălie a interpretării de statut din partea tuturor forțelor combatante, Dragomir a folosit exemplul unui candidat din „zona” sa, Raluca Trandafir, pentru a-și ataca adversarul, Vergil Chițac, pe care l-a numit constant interimar, ca o aducere aminte a faptului că „funcția nu e bătută în cuie, drepturile de președinte nu sunt depline”. Nu a ezitat nici să spună că „acest birou municipal nu mai lucrează în concordanță cu statutul partidului”.

„Faptul că este plecat în deplasare și faptul că de 20 de zile era planificată… nici noi, nici presa, nu am aflat despre această deplasare, dar și așa, pentru prezentarea raportului de activitate, deoarece președintele interimar nu și-a depus candidatura, precizez că avem o colegă care este plecată din țară, doamna Raluca Trandafir, care lipsește, ne-a anunțat și candidează! Candidează, ne-a cerut susținerea, v-a cerut susținerea, sigur, deci, este posibil. Cu atât mai mult că atunci când nu candidezi poți să delegi unui reprezentant din birou, eventual un vicepreședinte, să prezinte acest raport, în scris și la microfon. (…) Acest birou interimar de ceva vreme nu mai lucrează în concordanță cu regulamentul și statutul partidului. Pe 3 martie anul trecut, am convenit în BPJ, prin vot, să constituim un nou birou la municipiu, compus din 30 de membri: s-a convenit atunci pentru alegerile locale – 10 din vechiul PNL, 10 din fostul PDL și 10 înscriși atunci din societatea civilă. Primii 20 au fost votați, s-a stabilit trezorier, un secretar al organizației. În următoarea ședință ar fi trebuit să vină domnul președinte interimar cu cei 10 din societatea civilă. Acești 10 nu au mai venit niciodată. Au fost propuși, unii au și muncit, dar vot să se dea în BPJ nu a mai existat. De ce? Nu știu, cei mai mulți au și plecat. Nici ceilalți nu au rămas. Nici trezorierul, nici secretarul. Au fost nominalizați în interiorul organizației, fără vot și fără validare în BPJ, cel care le dă puterea executivă”, a mai spus Gheorghe Dragomir.

„Să îi mai păstrăm și pe membrii pe care încă îi mai avem”

Înainte de trista ieșire din scenă, Dragomir a vorbit despre supărarea cea mai mare care îl încearcă în prezent, atacurile constante ale adversarilor din partid.

„Neplăcută situația și, în calitate de președinte al filialei, nu este ușor să fii bombardat zilnic cu astfel de mesaje și atunci când vii cu toate bunele intenții în fața filialei tale, pe final de mandat, să fii acuzat pe nedrept… și să vii să susții lucruri care nu sunt adevărate, care nu sunt statutare, conform cu regulamentul partidului… nu am să răspund cu aceeași monedă, nu mă caracterizează și nu întorc vorbele în același mod. Nu pot decât să îmi exprim regretul pentru un asemenea comportament și astăzi îmi cer scuze în fața dumneavoastră, pentru că s-a invocat faptul că am adus oameni noi. Din păcate, prea puțini oameni noi în ultima vreme, mi-aș fi dorit să fie mai mulți, aceia despre care se vorbea tot mai mult în ultima vreme și care vor umple sediile noastre… dar măcar pe aceia pe care încă îi mai avem în evidențele noastre să îi păstrăm, pentru că pe vremea când alții nici nu știau unde este sediul PNL acei oameni au reconstruit PNL! Așa mic, amărât, care încet-încet a crescut și care a reușit să dea un guvern, un președinte al României și nu mult a lipsit să dea și un președinte la Consiliul Județean”, a mai spus Dragomir.

Muhscină ales la al `nșpelea Congres

Sfârșitul discursului lui Dragomir a adus și pauza de 15 minute, destinată parlamentarilor Bogdan Huțucă și Robert Boroianu, prilej numai bun pentru cei 200 de inși prezenți la Casa de Cultură să iasă afară și să își plângă amarul. Cu toții, la unison, au concluzionat: situația este jenantă!

„Nu este cvorum, conform statutului se suspenda ordinară 15 minute. După 15 minute, începe ședința extraordinară și ne continuăm lucrările. Așa scrie în statut, așa facem și noi”, a dat tonul Dragomir, pentru runda a doua de tristețe, de pe treptele Casei de Cultură, în care unii liberali se exprimau ironic: „Dragomir trebuie să se ducă să își scrie memoriile!”

Deși, s-a anunțat prezența a peste 320 de persoane (354 minim fiind necesare), în realitate numărul delegaților nu a sărit de 200. Probabil s-au luat în calcul și nevestele gravide ale membrilor PNL, prietenii acestora ajunși la Casa de Cultură din cu totul alte motive decât votarea conducerii municipale a PNL, cert este că numărul a fost insuficient. Și asta nu este singura problemă!

Candidatul la organizația municipală, George Muhscină, a fost ales în cadrul ședinței extraordinare cu 301 de voturi „pentru”, Sorina Tușa a primit 8 voturi și Stere Hira 7 voturi. Pentru ca circul să meargă în cel mai comunist și jenant stil posibil, adeziunea lui George Muhscină a fost falsificată, din nu înțelegem care motive. Pe foile oficiale, adeziunea lui Muhscină este datată 1 februarie 2015, deși, potrivit liberalilor constănțeni care s-au adresat TOMIS NEWS, data reală este… 1 februarie 2016!

 

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *