Liberalii se pun pe treabă: Bourceanu propune premii consistente pentru elevii olimpici, Niculescu vrea diminuarea amenzilor pentru neplata parcării publice

Organizația municipală a PNL Constanța va depune la următoarea ședință a Consiliului Local două proiecte. Dincolo de subiectul central al opoziției locale privind spațiile verzi, liberalii au mai descoperit o serie de probleme. În opinia lor, elevii premianți trebuie apreciați la fel ca marii sportivi ai Constanței și, totodată, la un nivel de masă vorbind, se impune diminuarea amenzilor pentru neplata parcării publice.

Coordonatorul organizației municipale a PNL, Septimiu Bourceanu, a precizat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că performanțele elevilor premianți „reprezintă un lucru cu care să ne lăudăm”:

„Pentru noi, este important ca performanța să fie răsplătită, pentru că locul I la matematică este o performanță ca și locul I la handball sau la șah. Așadar, noi venim în fața Consiliului Local cu următoarea propunere: să existe un proiect pe care îl vom depune săptămâna viitoare, care să aibă în vedere un număr de criterii clare, obiective și care să elimine subiectivitatea și să evidențieze performanța. (…) Această performanță se realizează cu o echipă în spate, unul sau mai mulți profesori și echipa de profesori sau profesorul care a ajutat grupa de elevi să obțină performanța respectivă, la rândul lor să fie recompensați cu sume egale cu performanța elevului. Acolo este un efort susținut, în timp și care produce plus valoare pentru elevul respectiv și pentru comunitate. Aceste performanțe reprezintă un lucru cu care să ne lăudăm, iar profesorii să fie ambasadori ai Constanței. Cum ne mândrim cu performanța sportivă, așa ar trebui să ne mândrim și cu elevii care au asemenea performanțe. Această idee a stat la baza inițiativei pe care o avem, motivația trebuie să fie una solidă și să încurajeze și să fie un exemplu pentru ceilalți”, a spus Bourceanu.

Astfel, liberalii de la municipiu propun ca elevii care participă la olimpiade internaționale și se regăsesc pe podium să fie recompensați de la bugetul local după cum urmează: locul 1 – 15.000 EUR net, locul 2 – 10.000 EUR și locul 3 – 7.500. De asemenea, pentru elevii care participă la olimpiade naționale și se regăsesc pe podium: locul 1 – 10.000 EUR, locul 2 – 7.500 EUR și locul 3 – 5.000 EUR. Totodată, pentru elevii care participă la olimpiade județene și se regăsesc pe podium: locul 1 – 3.000 EUR, locul 2 – 2.500 EUR și locul 3 – 1.500 EUR.

În altă ordine de idei, liberalii consideră că amenzile pentru neplata parcării publice sunt drastice și se impune diminuarea lor. În Constanța, de anul trecut, plata parcării prin SMS la 7420 se poate face prin intermediul aplicaţiei gratuite TPARK, disponibilă pentru iOS, Android și Windows, iar SMS-ul de comandă se expediază imediat după parcarea mașinii.

În acest moment, amenzile pentru acest gen de contravenție se situează între 600 și 1.000 de lei, sume pe care consilierul județean George Niculescu le consideră foarte mari.

„Voi propune, prin intermediul colegilor din Consiliul Local, diminuarea amenzilor. Consider că sumele rezonabile ar fi între 50 și 100 de lei pentru persoane fizice și între 100 și 150 de lei pentru persoanele juridice. De asemenea, consider că intervalul în care parcarea se plătește trebuie să fie între orele 7:00 și 17:00, iar în weekend să fie gratuit”, a spus Niculescu.

CITEȘTE ȘI:

Liberalii punctează electoral în scandalul lipsei apei calde. Septimiu Bourceanu propune „o societate integrată de producție, transport și distribuție a agentului termic”

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*