Liberalii punctează electoral în scandalul lipsei apei calde. Septimiu Bourceanu propune „o societate integrată de producție, transport și distribuție a agentului termic”

De mai bine de o săptămână, constănțenii retrăiesc momentele de dinainte de ’89 când erau nevoiți să încălzească apă și să spele la lighean. Din cauza unui conflict între Electrocentrale Constanța SA și RADET Constanța/Primăria Constanța, prima pretinzând că autoritatea locală are o datorie istorică care se ridică la sute de miliaone de lei, mii de constănțeni nu au apă caldă. Pe de altă parte, Primăria spune că decizia ABUZIVĂ de sistare a furnizării apei calde în Constanța aparține Electrocentrale Constanța SA!

„Ce urmărește CET prin această nedreptate la adresa constănțenilor? Primăria Municipiului Constanța nu are NICIO datorie către CET sau RADET, ba chiar a plătit bani în avans. RADET nu recunoaște nicio presupusă datorie către Electrocentrale Constanța S.A., existând procese pe rol în acest sens“, spune autoritatea locală.

În tot acest scandal, liberalii profită de situație pentru a puncta electoral. Cei de la PNL Constanța spun într-un comunicat de presă că înființarea unei societăți integrate de producție transport și distribuție a agentului termic ar fi soluția pentru haosul generat de CET, RADET și Decebal Făgădău (primarul Constanței).

Coordonatorul politic al Organizației municipale Constanța a Partidului Național Liberal, Septimiu Bourceanu, spune că, pentru a soluționa criza apei calde cu care se confruntă constănțenii din cauza conflictului dintre CET și RADET, este necesară înființarea unei societăți integrate de producție, transport și distribuție a agentului termic, precum și preluarea de către municipalitate a activelor necesare producției și transportului agentului termic.

„Înființarea unei societăți integrate de producție transport și distribuție a agentului termic, la care să fie acționari atât municipalitatea, cât și Ministerul Energiei, aceasta este soluția pentru haosul generat de CET, RADET și primarul Decebal Făgădău. În acest mod se vor putea atrage fonduri și se pot retehnologiza atât rețelele de transport și distribuție, cât și capacitățile de producție, sistemul centralizat de termoficare devenind astfel mai eficient. De asemenea, este necesară preluarea de către municipalitate a activelor privind producția și transportul agentului termic, prin cumpărare sau închiriere. Prins la mijloc în conflictul dintre CET și RADET, care se ceartă pe tema unor presupuse datorii, primarul Decebal Făgădău a apărut în fața opiniei publice în postura haosului în persoană. CET spune că are de încasat  de la RADET. Dorel de la RADET spune că nu are bani de dat nimănui. Decebal de la Primărie susține și el același lucru. Și, cu toate astea, constănțenii sunt puși astăzi în situația de a se spăla, ca în anii 80, la lighean! Și, dacă se supără Dorelii, vor petrece iarna și fără căldură în locuințe. (…) Pare că a fost mult mai simplu pentru domnia sa să îi rezolve alții mai mari decât el, de pe la Guvern, problemele din teritoriu! Acum așteaptă de la premierul Dăncilă să-l ajute eventual cu un împrumut cu care să stingă datoriile între cele două societăți. Din păcate, măsurile luate de primarul Făgădău în privința penalităților sunt de-a dreptul tragice…”, este de părere Bourceanu.

Potrivit coordonatorului politic al Organizației municipale Constanța a Partidului Național Liberal, în ultimii ani, Primăria Constanța este asociată, ca imagine, cu datoriile și penalitățile.

 „Decebal Făgădău a știut de la bun început care este situația reală dintre CET și RADET și, cu siguranță, ar fi putut interveni din timp. De ce nu s-a implicat? Din rea voință? Din comoditate? Din lipsă de profesionalism? (…) Din păcate, tot constănțenii sunt cei care au de suferit de pe urma minciunilor, a demagogiei și a incompetenței administrației Făgădău!”, conchide Bourceanu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.