Liberalii propun 300 de hectare de noi parcuri și spații verzi în municipiu. Nu au identificat locația, dar insistă. Bourceanu: „Consiliul Local nu cred că știe ce are astăzi în patrimoniu”

Consilierii locali municipali ai PNL au depus vineri la Primăria municipiului Constanța un proiect de hotărâre prin care propun înființarea de noi spații verzi în municipiul Constanța în suprafață de minim 300 hectare.

După ce au fost acuzați recent de primarul Decebal Făgădău că fie nu au depus proiecte, fie au depus inițiative fără o fundamentare serioasă, liberalii au ieșit la baionetă. Proiectul de hotărâre are un singur articol, prin care îl împuternicește pe primarul Decebal Făgădău să facă toate demersurile legale necesare, inclusiv schimburi de terenuri, pentru a crea noi spații verzi în Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Răfuieli politice în Consiliul Local. Văsîi (PNL): „Convocatoarele apar întâi în presă și apoi la noi. Nu ne consultați” Primarul Făgădău: „Ați adus un proiect care l-ar fi făcut invidios pe Ceaușescu. Nu sunteți mai votată decât sunt eu!”

Coordonatorul organizației municipale a PNL, Septimiu Bourceanu, se axează pe procedura administrativă care lasă portița ca, în astfel de situații, dacă nu există o soluție, se forțează găsirea ei. Practic, liberalii nu ne spun unde au găsit potențialele 300 ha pentru spații verzi, dar asigură că ar fi disponibile, numai că Bourceanu așteaptă răspunsul Consiliului Local Municipal oricare ar fi el

„Aparatul Primăriei trebuie să sprijine această inițiativă și să pună la dispoziția consilierilor locali toate datele. Dacă Consiliul Local nu are toate datele, vom prezenta și soluții alternative. Există posibilități, există soluții, tocmai de aceea am generat acest proiect. L-am discutat în interioriul partidului și am găsit și soluții, dar așteptăm prima dată răspunsul Consiliului Local! Sunt 300 ha noi, nu ne referim la ce este acum în patrimoniul Consiliului, așa că aceste minim 300 ha, poate cine știe domnul primar va găsi mai multe ha, dar mă îndoiesc, putem avea și surprize… Cred că Consiliul Local nu știe exact ce are azi în patrimoniu, dar acesta e alt subiect. După ce vom avea răspunsul Consiliului Local, indiferent care va fi, vom prezenta alternativa și vom face tot ce se poate pentru a atinge scopul proiectului”, a spus coordonatorul organizației municipale a PNL, Septimiu Bourceanu, pentru TOMIS NEWS.

Decebal Făgădău este cel care participă fără remușcări la acest măcel bine organizat al spațiului verde din orașul nostru. Acest lucru se întâmplă într-un oraș care are de zece ori mai puțin spațiu verde pe cap de locuitor decât Baia Mare și aproape la jumătate decât cer normele Uniunii Europene. Iar pe Făgădău nu îl interesează!”, apreciază liberalii constănțeni.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.