Liberalii pregătesc asediul pentru șefia Senatului! Chițac: „Fosta majoritate încă mai controlează acest for…”

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis, luni, liberalilor să încerce să facă demersuri pentru a prelua conducerea Camerei Deputaților și a Senatului. Șeful statului a reiterat, în cadrul Biroului Executiv al PNL, că liberalii nu trebuie să subestimeze PSD și să aibă în vedere că acesta este adversatul politic al partidului.

Regulamentul Camerei Deputaților nu ar permite momentan schimbarea lui Marcel Ciolacu de la șefia Camerei Deputaților, în schimb liberalii au varianta Alina Gorghiu pentru șefia Senatului, în contextul în care există o sesizare la CCR privind alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al acestui for.

Curtea Constituțională a decis, miercurea trecută, să amâne pe 11 decembrie pronunțarea pe sesizarea făcută de mai mulți parlamentari independenți, ALDE, PNL, PMP, UDMR cu privire la alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului.

Meleșcanu și Gorghiu s-au mai ciocnit pe 10 septembrie pentru această funcție, fostul ministru de Externe câștigând partida la mustață în fața liberalei.

Depinde de ce va spune CCR. Până pe 11 decembrie e timp lung… Din câte știu, sunt negocieri pentru formarea unei majorități pro Alina Gorghiu. Cred că și de data asta va fi jumi-juma (forțele împărțite – n.r.). Totuși, la Senat puterea fostei majorități este mai mare…”, a spus senatorul constănțean afiliat la grupul PNL din Senat, Vergil Chițac, pentru TOMIS NEWS.

Între timp, Meleșcanu a fost înscăunat, pe 16 noiembrie, președinte interimar al partidului Forța Națională, formațiune care a susținut-o pe Viorica Dăncilă în turul 2 al alegerilor prezidențiale.

După discuțiile de luni dintre Iohannis și liberali, Meleșcanu a afirmat faptul că întreaga clasă politică românească trebuie să dea dovadă de maturitate şi responsabilitate politică, indiferent de guverne sau de politicienii aflaţi la putere.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *