Liberalii, o nouă probă de „consecvență”: au acceptat, apoi au refuzat participarea la guvernarea județului

PSD nu a întâmpinat probleme în privința discuțiilor cu ALDE și PMP referitoare la guvernarea locală, în special la Consiliul Județean Constanța, unde se anunță deschideri totale și transparențe nemaivăzute și lucru în echipă și câte și mai câte. Singurii care „strâmbă din nas” sunt liberalii.

Potrivit președintelui CJC, Horia Țuțuianu, în ultimele trei zile au avut loc discuții cu liberalii pentru cooptarea în echipa de conducere a județului.

CITEȘTE ȘI:

Oferta lui Țuțuianu pentru intrarea PNL la guvernarea județului: „Preluați două comisii, vreau să lucrăm împreună”

La sfârșitul lunii iunie, Țuțuianu i-a invitat pe liberali să preia președinția a două comisii din cadrul instituției. Potrivit președintelui CJC, în ultimele trei zile a purtat discuții cu liberalii Cristy Baisan și Robert Boroianu. Aceștia au solicitat trei comisii, însă, imediat, s-au răzgândit și au refuzat oferta lui Țuțuianu.

„Ne propunem o împărțire pe nouă comisii, fiecare cu câte cinci membri, trei vor fi coordonate de PSD, restul în mod egal pentru celelalte formațiuni politice: două la PNL, două la ALDE, două la PMP. Ne-am dorit o organizare echilibrată, astfel încât fiecare formațiune politică să primească responsabilități. Noi avem o mare responsabilitate și mari așteptări de la această ședință și ne dorim ca parteneriatul cu celelalte formațiuni să se concretizeze încă de la prima întâlnire. Nu vă ascund faptul că am avut câteva rânduri de întâlniri și negocieri cu colegii de la PNL, în ultimele trei zile. Am ținut cont de doleanța dumnealor de a conduce trei comisii în cadrul CJC. Am fost de acord, ceva s-a întâmplat, dânșii dimineață s-au răzgândit! Este problema dumnealor. Am declarat în repetate rânduri că aceste lupte politice să fie abandonate, interesul este al cetățenilor și dezvoltarea județului Constanța. (…) Eu, în continuare, noi, ne exprimăm speranța că vor accepta propunerea noastră, mai sunt câteva ore și vor accepta să lucrăm împreună, ca o echipă responsabilă, mai ales în contextul în care nu există un precedent ca o echipă să câștige alegerile și să ofere opoziției ocazia de a lucra împreună! Scopul meu este de a crea o echipă funcțională, indiferent de culoarea politică. Îmi manifest speranța că acest lucru va fi înțeles și de partenerii noștri și vor analiza cu mare responsabilitate și vor veni în această echipă. (…) Mi-au zis doar că s-au răzgândit și că nu vor dori să participe, rămân în opoziție. Sper să fie o opoziție constructivă”, a spus, miercuri, Horia Țuțuianu.

Potrivit președintelui CJC, cele trei comisii despre care s-a discutat cu liberalii sunt: comisia de educație, sport, și tineret; comisia de cultură, culte și monumente istorice și comisia de turism-promovare.

CITEȘTE ȘI:

De ce vor refuza liberalii participarea la guvernarea județului: „O directivă a partidului interzice colaborarea cu PSD”

Amintim că, pe 28 iunie, TOMIS NEWS anunța că liberalii vor refuza, întrucât, potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, structura centrală a PNL a dispus interzicerea colaborării cu PSD la nivel de județe.

„Este o decizie a partidului de a nu colabora cu PSD, la nivelul consiliilor județene”, ne spunea atunci Stroe. Tot atunci, președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, susținea că decizia de necolaborare cu PSD în CJC „am hotărât-o noi în Biroul Județean”.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Liberalii constănțeni anunță că vor să muncească: a început programul de audienţe

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*