Liberalii, nici un pas înapoi: alianțe locale doar dacă va fi susținut CANDIDATUL PNL! Negoi (USR Constanța): „Era de așteptat, după promisiunile NEONORATE! PNL Constanța să susțină CANDIDATUL USR!”

Liberalii sunt foarte încrezători în forțele proprii și în cadrul ședinței strategice de miercuri seară de la Vila Lac 2, coordonată de Klaus Iohannis, s-a stabilit ca, la alegerile locale, cel mai bine este să aibă candidați proprii și dacă se încheie vreo alianță atunci candidatul susținut să fie cel liberal.

În ciuda faptului că s-a admis ca, de principiu, să se poată face alianțe locale, evident în afară de PSD, în privința USR concluzia a fost: să ne ferim! Mai mult, liberalii au mai stabilit că nu vor răspunde la atacurile venite din partea USR la adresa Guvernului sau la adresa lui Iohannis, ideea fiind de ignorare totală.

CITEȘTE ȘI:

În privința acestor concluzii, USR-iștii sunt dezamăgiți, dar consideră că era oarecum de așteptat. Potrivit președintelui USR Constanța, Remus Negoi, aceste decizii ar putea să complice foarte mult lucrurile pe plan local și să nu mai fie posibil un candidat unic, în contextul în care se preconizează tot mai clar că alegerile vor fi într-un singur tur:

Când e vorba de USR să susțină PNL, e bine… Altfel… Mda… Era oarecum de așteptat, ținând cont de evoluția ultimelor evenimente, de promisiunile neonorate din acordul politic semnat anul trecut între USR și PNL. În fine, eu sper ca pe plan local candidatul USR să fie susținut de PNL! Așteptăm și noi rezultatele sondajului propriu dar și al PNL. Nu am avut discuții cu cei de la PNL, mai ales că ne-au și deranjat ținând cont de atitudinea pe care au arătat-o la nivel național. La nivel local, ne înțelegem relativ bine, doar că am discutat foarte rar în ultima perioadă. Complică (deciziile PNL – n.r.) foarte mult lucrurile și încă sper că asta își doresc și cei de la PNL, să eliminăm administrația PSD dezastruoasă. Ne complică lucrurile, pentru că ne-am fi dorit să avem un candidat unic al dreptei la Constanța. În momentul de față să susținem un candidat PNL care nici măcar nu e stabilit foarte clar, acum sunt trei opțiuni – își fac concurență între ei, nu au stabilit un candidat ca să spunem în ce măsură merită din punct de vedere al sondajului. Din păcate, tergiversarea asta nu e de bun augur și sperăm ca în al 12-lea ceas să se rezolve și să fie și ei alături de noi în lupta asta”, a spus Remus Negoi, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

La Vila Lac 2, Iohannis i-a și certat pe liberali, întrucât este dezamăgit de comunicarea guvernamentală, insistând asupra faptului că OUG pe Sănătate este o măsură bună, dar nu a fost explicată cum trebuie. Mai mult, Iohannis a cerut în mod expres ca numele său să nu mai fie invocat de nimeni din PNL pentru a-și asigura un loc în față la alegerile locale. 

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *