Liberalii nici nu vor să audă de legea anti-LGBT. „Un subiect care doar inflamează și nu rezolvă probleme”

Senatorul Alina Gorghiu a declarat miercuri, la B1 TV, că o legislație împotriva comunității LGBT, similară cu cea adoptată de guvernul Viktor Orban, reprezintă un subiect care inflamează și nu rezolvă problemele:

Deși nu găsesc în principiu niciun feld e justificare , nici pentru unguri, la capitolul acesta, pentru a folosi în spațiul public maghiar o temă care n-are niciun fel de legătură cu realitatea europeană, cu standardele privitoare la drepturile fiecăruia, măcar la domniile lor este campanie electorală și în războiul politic sunt folosite și mijloace care de multe ori sunt scuzate dacă se atinge obiectivul. La noi în România, în perioada aceasta e o perioadă de pace, din punct de vedere electoral. Abia în 2024 vom avea patru tipuri de scrutin electoral, cam toate alegerile din România se întâmplă în 2024. Deci nu prea înțeleg rațiunea pentru care orice tip de partid ar simți rațiunea să facă din acest subiect o temă națională. Publicul din România a spus că toleranța este cea care trebuie să primeze și că nu găsește rostul unor subiecte care doar inflamează și nu rezolvă probleme”, a precizat Alina Gorghiu.

Întrebată despre conservatorii din PNL, Alina Gorghiu a precizat: „Aceasta este o temă care ține de conștiința fiecăruia. Libertatea de conștiință este una din capitolele pe care ar trebui să îl respectăm fiecărui parlamentar. Avem colegi conservatori, există un curent relevant în PNL care este adeptul măsurilor conservatoare. Există și progresiști în PNL, liberalii autentici. Toate curentele, conform statutului o să le regăsiți. În privința educației în școli, și premierul a spus, că la sugestia ministrului Educației se va lua din toamnă o măsură, și anume această parte de educație sanitară va fi predată în școli, curicula va putea fi modificată prin dispoziția ministrului Educației”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.