Liberalii, la un pas să se ia la bătaie! Ședință cu nervi și cuvinte grele. Lupu, despre Dragomir: „A obosit. Cam multe cifre de 13 în sondaj…”

Liberalii constănțeni parcă din ambiție doresc să nu aibă o imagine curată în spațiul public și, aproape constant, reușesc să spele în public fapte deloc onorabile pentru ceea ce ar trebui să reprezinte o grupare urmașă a Brătienilor.

Fie că vorbim de profesorul Gheorghe Dumitrașcu, de circul din comisia de buget de la municipiu, de refuzul de la județ de a se aloca bani pentru persoanele care au nevoie disperată, până la rubedenii, PNL-iștii nu se dezmint. De data aceasta, a revenit pe tapet circoteca neamurilor. De altfel, PNL are o problemă mai veche cu rudele care se votează între ele și își împart funcții. Problema a revenit, vineri seară, când președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, a anunțat că dorește ca actualii parlamentari să nu mai candideze la un nou mandat pentru alegerile din 11 decembrie.

Sondaje și iar sondaje…

Nimeni nu va înțelege niciodată de ce liberalii fac sondaje în care nici ei nu cred și care nu îi ajută la nimic. Teancurile de euro sunt aruncate pe fereastră cu fiecare prilej electoral, fără nici o finalitate concretă. De data aceasta, sondajul efectuat de o firmă între 17 și 22 august a fost înaintat PNL pe… 6 septembrie! Timp suficient pentru a jongla cu cifrele după bunul plac al celui care ar avea interes.

Dar, până la sondaj, să vedem de ce Dragomir a făcut această propunere bombă:

„Nu a fost o propunere, am zis că dacă asta este voința electoratului și, sigur, acest lucru poate să aducă un plus filialei PNL, eu sunt primul care consideră că trebuie să facem acest lucru”, ne-a spus Gheorghe Dragomir.

Întrebat dacă se merită acest risc al intrării în alegeri cu oameni fără experiență, președintele PNL ne-a precizat:

„Crezi că s-a născut vreunul parlamentar? Fiecare dintre noi poate să învețe și să ajungă un bun parlamentar, nici unul dintre noi nu am știut, nu am făcut o școală speciale înainte de a fi parlamentari. Am spus că dacă sunt oameni de valoare, care au trecut profesional de excepție și au în spate ani într-o profesie și sunt recunoscuți, valoroși, pot fi parlamentari fără nici o problemă”, a concluzionat Dragomir, pentru TOMIS NEWS.

O sursă a TOMIS NEWS din cadrul PNL ne-a precizat încă de zilele trecute că Dragomir plănuia să facă acest anunț.

„Boroianu, adică finul lui, a ieșit cu notorietate 13% și pe Bourceanu la fel, aproape cât vechii parlamentari! Și încă ceva: încredere de 7%! Dragomir are 14% încredere, Chițac are 13%, adică sub Dragomir și Vasile Blaga și Alina Gorghiu au sub ei! Adică… în condițiile în care toată lumea hulește și face și drege și el e peste toți, cum naiba? (…) Nu putem să fim prostiți în față chiar așa, să fim totuși rezonabili! În sondajul din decembrie ceilalți nu existau și acum sunt ridicați în cifre? Chițac, care a luat 34% la vot, nu poți să-l duci la 13%! Să fim rezonabili, e o limită la care trebuie să mergi, iar finii lui stau cel mai bine în sondaj!”, ne-a spus sursa liberală.

img-20160906-wa0004

Lupu a cedat cu nervii

Retras, prudent, calculat și grijuliu de felul său, deputatul Mihai Lupu, de data aceasta, a răbufnit! Lupu nu a criticat niciodată conducerea PNL, însă „prestația” lui Dragomir de vineri seară l-a scos „din pepeni”!

„Fiecare își face propria evaluare și dacă președintele și-a făcut evaluarea, e punctul lui de vedere, poate să se dea ca exemplu să nu mai candideze el, dar nu poate să vorbească în numele nostru! Iar, propunerea mea a fost foarte clară: nu noi hotărâm dacă reprezentăm, ci membrii Biroului și cei din PNL care decid dacă trimit sau nu trimit pe nimeni! E o lipsă de abilitate, probabil că obosind domnul președinte așa a gândit că ar fi bine pentru toată lumea, dar e propunerea dumnealui, eu nu vreau să o comentez, pentru că nu sunt de acord cu ea, avem un sondaj despre care i-am spus că sunt cam multe cifre de 13% acolo, după cum a observat multă lume…”, a spus Mihai Lupu, pentru TOMIS NEWS.

Potrivit deputatului liberal, propunerea lui Dragomir are șanse mici de izbândă, iar Biroul Permanent va decide, prin vot, tranșarea acestei situații.

„Biroul Permanent va da un vot și în funcție de voturile pe care le primește fiecare vor fi înscriși pe listele de candidaturi, conform statutului, unde nu hotărăște nici președintele, nici parlamentarii, ci Biroul Permanent. Ca termen, avem 1 octombrie pentru finalizarea listelor. (…) Nu cred că se va întâmpla (să fie adoptată propunerea lui Dragomir – n.r.), pentru că poți să decapitezi, să lași organizații fără președinte, fără candidați la parlamentare, aduci acum din joben… sigur că se dorește o înoire a clasei politice, dar nu poți să lași fără experiență o clasă politică, ai nevoie de oameni cu experiență, care au mai făcut ceva, nu poți să pui oameni fără expertiză la parlamentare! Biroul va decide, dar oricum nu cred că această propunere este viabilă”, a mai spus deputatul Mihai Lupu, pentru TOMIS NEWS.

Revoltații arată cu degetul spre Dragomir: „Sunt neamurile lui!” Chițac e OUT!

Precizam mai sus că o sursă liberală i-a menționat pe Robert Boroianu și Septimiu Bourceanu, ambii rude cu președintele Gheorghe Dragomir. O altă sursă a TOMIS NEWS, iritată de ședința de vineri seară, a întărit declarațiile primei surse și ale deputatului Mihai Lupu, care făcea referire la „multe cifre de 13”. De fapt, cei supărați din PNL susțin că Dragomir a „măsluit” sondajul și intenționează să își trimită rudele din PNL la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Totodată, candidatul partidului la alegerile locale din 5 iunie pentru Primăria Constanța, Vergil Chițac, vehiculat ca marele favorit pentru capul listei de Senat ar putea fi exclus!

„Lista e făcută deja: Boroianu, Bourceanu, Radu Matei și Gabriela Horga, pentru Camera Deputaților și, la Senat, Ani Marcu și cu Adrian Manole. E praf în ochi pentru ca numele pe care ți le-am zis să deschidă listele. Ce ar fi la nivel de țară, dacă PNL, la Constanța, a reușit să facă asta, neștiind dedesubturile, de ce la București nu ar face la fel? Blaga, Gorghiu, ar pleca acasă! Ce isterie s-ar putea provoca? Interesul e să se facă pasul ăsta ca numele deja pregătite să apară pe liste! De ce nu o face numai cu oameni din afara partidului, dacă noi nu suntem buni de nimic?”, ne-a mai spus sursa noastră.

img-20160906-wa0005

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.