Liberalii își asumă meritele pentru restaurarea Cazinoului, Babuș (PSD) a luat foc: „Lumea nu va putea fi prostită de poze cu indivizi cocoțați pe succese și realizări ale altora!”

Lucrările de restaurare a Cazinoului din Constanța au început miercuri, 15 ianuarie și potrivit Ordinului pentru începerea acestora reabilitarea completă trebuie finalizată în 2022.

Odată cu începerea lucrărilor, rând pe rând, mai-marii autorităților locale și centrale s-au adunat la clădirea simbol a Constanței. Decebal Făgădău a arătat faptul că, pe lângă Cazinou, faleza va fi transformată radical, iar ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, a promis că nu vor fi impedimente pe parcursul lucrărilor.

În toată această înghesuială politică, PNL Constanța a produs o gravă eroare de comunicare, susținând faptul că Guvernul Orban a deblocat această investiție, ceea ce este, evident, fals.

„Reabilitarea Cazinoului Constanța nu mai este una dintre poveștile guvernărilor pesediste, ci devine o realitate. După 9 ani de zile fără a se întâmpla nimic, Guvernul Orban a deblocat această investiție”, au punctat liberalii.

De partea cealaltă, social-democrații, la rândul lor cu probleme de abordare, în sensul că în trei ani de guvernare nu au modificat legea achizițiilor publice, au luat foc pe liberali. Deputatul Radu Babuș a transmis faptul că nu își dă seama dacă „ministrul „Grindă” (Ion Ștefan – n.r.) vroia să se inspire din arhitectura acestui monument pentru mansarda descoperită recent a casei dumnealui”:

„Consternat de viteza cu care guvernanții liberali și-au arogat nejustificat meritele pentru semnarea contractului pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța, salut totuși entuziasmul acelorași, etalat prin zâmbete victorioase, în fața emblematicului edificiu al litoralului. Nu-mi dau seama dacă erau în trecere și au facut o poză pentru eternitate cu Cazinoul sau ministrul “Grindă” vroia să se inspire din arhitectura acestui monument pentru mansarda descoperită recent a casei dumnealui… Oricum ceea ce este foarte clar e faptul ca n-au nicio legătură (în afara celei de vizitatori) cu Cazinoul din Constanța… În vara anului 2011, atunci când Cazinoul, imobil aparținând domeniului privat al Municipiului Constanța era trecut în administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, nici picior de liberal nu se arăta să salute demararea procedurilor de salvare a clădirii. Nici la nivel declarativ, nici prin acțiuni concrete, parlamentare sau extra-parlamentare. Și nici când, pe cont propriu, administrația publică a luat măsuri de conservare. Dimpotrivă. Au fost ani de război politic și electoral împotriva ultimelor administrații locale. Cazinoul a fost hulit, arătat cu degetul, iar Consiliul Local, primarii, viceprimarii  și funcționarii Primăriei acuzați de interese oculte și manevre subterane, care s-au dovedit astăzi, mai mult ca oricând, inexistente. Din nou, dimpotrivă: toate demersurile de până acum, „întâmplător” declanșate și dezvoltate de administrația locală și centrală PSD și-au arătat în sfârșit roadele. Iar miniștri ai Dezvoltării au fost pe rând Liviu Dragnea, Sevil Shaideh și alții. E adevărat, s-a încercat fără succes modificarea legislației (agreate de UE) de desfășurare a licitațiilor și  atribuire a lucrărilor. Nici aici liberalii nu se pot lăuda cu succese, care n-au fost reușite nici de alții. În rest, banii fuseseră alocați demult, iar proiectele realizate și depuse asemenea. Rămâne de urmărit pentru câte alte proiecte pornite și aduse aproape de finalizare își vor aroga liberalii meritele de acum încolo, pentru a justifica „sfertul” de mandat de guvernare, pe care l-au acaparat mișelește. Dar lumea nu va putea fi prostită de poze cu indivizi cocoțați pe succese și realizări ale altora”, a precizat Radu Babuș.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *