Liberalii încep operațiunea de MAZILIRE a Avocatului Poporului! Huțucă: „Doamna Weber va fi beneficiară a unei pensii speciale…”

Președintele PNL, Ludovic Orban, le-a solicitat parlamentarilor liberali să caute soluții pentru destituirea Avocatului Poporului, Renate Weber. Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a recepționat mesajul șefului liberal și a anunțat faptul că, de luni, vor fi demarate operațiunile de revocare din funcție a Avocatului Poporului.

„Luni vom demara procedurile de revocare din funcție a doamnei Renate Weber, care s-a transformat in apărătorul pensiilor nesimțite! Avocatul Poporului și-a depășit atribuțiile constituționale inițiind un demers împotriva…poporului român, care dorește tăierea pensiilor speciale și respectarea principiului contributivității. A invoca neconstituționalitatea legii pe motiv de discriminare înseamnă cinism, in condițiile în care cinci milioane de români primesc pensie după contribuție. Renate Weber este apărătorul pensiilor speciale nesimțite, cum este cazul fostului comandant al penitenciarului Colibași, care încasează o pensie specială de 75.000 lei. Probabil omul mănâncă cu 10 guri…”, a transmis Florin Roman.

Liberalii constănțeni sunt în asentimentul conducerii centrale și vor pune umărul la destituirea lui Renate Weber, așa cum ne-a precizat președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.

De când vorbim de eliminarea pensiilor speciale, în acest proces a intervenit ceva. Ori nu s-au aliniat toate forțele, ori s-au depus multe proiecte, acum pentru prima oară toate forțele politice ne-am pus de acord și am realizat un proiect de impozitare a pensiilor speciale în mod substanțial. Nu că nu era posibil să fie atacată la CCR, dar să atace la CCR tocmai Avocatul Poporului, e puțin ciudat. Constatăm că poporul își dorește un astfel de proiect, într-o mare majoritate. Constați că doamna Avocat al Poporului va fi beneficiară a unei pensii speciale. Deci, e o chestiune cu tentă specială. Va trebui să înțeleagă doamna Renate Weber că este avocatul poporului, nu al magistraților, nu al judecătorilor de la CCR, ar trebui să se raporteze strict la cetățeni și atât. Este un mod, prin aducerea ei în Parlamentul României, de a vedea reacția partidelor politice, mai ales cele care au susținut-o pentru acea poziție și care, declarativ, spun că susțin proiectul de impozitare a pensiilor speciale. Ca om care am intrat în acest mandat în Parlament, aș fi plăcut surprins să aflu că PSD-iștii – nu că nu o susțin – dar cel puțin o interoghează cu privire la aceste aspecte și își pun aceleași probleme privind rolul Avocatului Poporului”, a spus Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, după ședința conducerii centrale a PNL, după ce liberalii au demarat procedurile parlamentare pentru demiterea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului, că dacă social-democrații nu susțin demersul, atunci înseamnă că PSD nu susține nici supraimpozitarea pensiilor speciale.

„Renate Weber a rămas, cum a fost și Victor Ciorbea, avocatul PSD, nu Avocatul Poporului. Ne vom strădui (să o demitem din funcție – n.r.). Ultimul atac la CCR a fost atacul privind legii de impozitare a pensiilor speciale.  Atunci se va vedea dacă PSD sprijină cu adevărat supraimpozitarea pensiilor speciale. Dacă votează (demiterea Renatei Weber – n.r.) înseamnă că sprijină cu adevărat. Dacă nu, nu”, a declarat Ludovic Orban.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *