Liberalii încă au resentimente pentru Rezeanu: au IEȘIT DIN SALĂ la votul de repunere în funcție a fostului lor coleg! Făgădău: „Asist cu tristețe la un moment jenant”

Ședința de marți a Consiliului Local Municipal Constanța a marcat o premieră politică și o primă reacție greu de înțeles din partea liberalilor, care au părăsit sala în momentul în care erau puși într-un moment greu pentru ei: votul pentru repunerea în funcție a consilierului Romeo Rezeanu, exclus din partid, care însă a obținut o victorie în instanță unde a fost anulat ordinul de prefect de încetare a mandatului său de consilier local.

CITEȘTE ȘI:

Dureri de cap la PNL Constanța: Rezeanu îi solicită lui Făgădău repunerea în funcție. Căliminte, al doilea învingător în instanță!

Proiectul a intrat pe ordinea suplimentară, de altfel cel mai așteptat moment al ședinței presărată din această cauză de multe tensiuni pe aproape toate proiectele de hotărâre, între consilierii PSD și PNL, precum proiectul privind constituirea comisiei pentru evaluarea activității membrilor CA ale societăților comerciale și regiilor autonome aflate în subordinea CLM (moment care a marcat o ceartă între primarul Decebal Făgădău și consilierul PNL Victor Constantin, primul părăsind sala pentru câteva momente), cel privind radierea unor immobile din inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului (respins la vot) sau cel privind aprobarea acordului voluntar pentru îmbunătățirea colectării separate de la populație a deșeurilor de ambalaje, de echipamente electrice și electronice ș.a. și a reciclării acestora la nivelul municipiului (o altă ciondăneală între Făgădău și Constantin). Ba chiar liberalii s-au opus și la proiectul privind programul RESPECT, destinat vârstnicilor! Târâș-grăpiș proiectele de hotărâre au fost epuizate și s-a ajuns și la ordinea suplimentară, moment în care consilierii liberali au părăsit sala!

Au rămas doar 13 consilieri din 26 și, astfel, proiectul nu a avut cvorum, așa că va fi repus pe ordinea de zi în ședința următoare!

În ceea ce privește celălalt proiect de hotărâre de pe ordinea suplimentară, referitor la vacantarea unui post de consilier, prin demisia lui Mircea Dobre, locul acestuia îi va reveni următorului de pe listă, respectiv Liviu Merdinian.

„Această sentință anulează ordinul prefectului prin care a fost declarat vacant locul deținut de domnul consilier Romeo Rezeanu. Acel ordin, prin această sentință, a fost anulat. Am purtat corespondență cu Instituția Prefectului, solicitând un punct de vedere, să vedem cum procedăm mai departe. Este prima situație de ascest gen din 1992 de când s-a modificat legislația și avem un Consiliu Local. Este o premieră pentru noi. Punctul de vedere al Instituției Prefectului este următorul: repunerea în funcție a domnului consilier Rezeanu și încetarea mandatului domnului Florin Gavrilă. Acesta este proiectul supus aprobării! Potrivit legii 393/2004, în situația în care se constată că încetează sprijinul politic, atunci declararea ca vacant nu o face CLM, prin hotărâre. Din această cauză a fost declarat inițial ca vacant și noi am nominalizat pe următorul supleant de pe lista PNL. S-a anulat acest ordin și se anulează mandatul domnului Gavrilă și se repune în funcția de consilier domnul Rezeanu. Este nevoie de vot, este o hotărâre. CLM își exercită votul prin hotărâre, așa își spune cuvântul. Același lucru este valabil și pentru domnul Căliminte, însă nu am primit încă o informare în acest sens”, a spus secretarul municipiului, Marcela Enache.

La rândul său, luând cuvântul, primarul Decebal Făgădău, bucuros pe interior că a reușit să își execute adversarii politici, și-a exprimat tristețea în public, susținând că nu înțelege atitudinea consilierilor PNL.

„Asistăm la o premieră. Am fost consilier în două mandate. Vă rog să mă credeți că eu nu înțeleg, pentru mine este o necunoscută atitudinea domnilor consilieri. Ori că stai în sală și te abții, ori că părăsești sala, rezultatul este același. Mi se pare că se evită o discuție publică sau se aduce în spațiul public o problemă internă de partid! Ori, nu cred că merită CLM și orașul nostru transmisă o luptă politică, să ne vadă cetățenii cum ieșim, cum ne facem că votăm sau nu votăm. Așa cum a apărut ordinul prefectului, noi trebuie să facem astăzi ceea ce spune instanța, ori nu cred că putem fugi de aplicarea unei hotărâri de instanță. Amânăm o decizie și asistăm la premiere exotice și ciudate. Nu acesta este motivul pentru care constănțenii ne-au votat. Asemenea situații să nu se mai repete, asist cu tristețe la un moment jenant!”, a spus Decebal Făgădău.

Alături de consilierii liberali, au părăsit sala și cei trei consilieri ai PMP, aceștia nedorind să se exprime pe „problemele de bucătărie internă ale PNL”. Cu sau fără orice fel de poziție, plecarea consilierilor PMP prelungește agonia liberală pentru încă o lună. În aparență „alături de PNL”, consilierii PMP au mai bătut un cui în cavoul PNL Constanța.

„Este o problemă de bucătărie internă a PNL. De ce să ne pronunțăm noi asupra consilierului Rezeanu? Noi nu știm despre ce este vorba, este o hotărâre de instanță, nu o cunoaștem, nu știm despre ce este vorba, pentru că avocatul lui Rezeanu a transmis la PNL foile respective. Este o dispută internă a PNL și nu ne privește pe noi”, a spus consilierul local PMP, Secil Cantaragiu, pentru TOMIS NEWS.

„Huțucă e c*c*t pe el!”

Liberalii au ieșit pe holuri și erau debusolați, mulți dintre ei nu știau nici măcar de ce au ieșit. „De ce ne-ai scos?” s-au adresat aceștia consilierului PNL Adriana Câmpeanu, care le-a spus că „așa am primit SMS, să ieșim!” Surse liberale ne-au precizat că persoana care a trimis respectivul SMS este președintele organizației municipale, George Muhscină.

Debandada din PNL există încă de luni seară, când nu știau cum să voteze. De altfel, la întrunirea liberalilor din seara respectivă s-a lăsat cu scântei.

„Teamă mare la partid, să nu cumva să se pună asta pe ordinea de zi, fără să o discutăm. Huțucă e c*c*t pe el, pentru că la Primărie s-a trimis hârtie de la PNL cu excluderea celor doi și era semnată foarte vag, SG PNL, așa ceva. Și a rămas să ne abținem. Cum să ne abținem dacă am procedat corect? Și au avut (președintele PNL – Bogdan Huțucă și președintele organizației municipale – George Muhscină) afirmații cum că nu a știut Prefectura să se apere și că actualul prefect nu mai e „al nostru”, așa cum era Nicolaescu”, a precizat un liberal, pentru TOMIS NEWS, după ședința furtunoasă de luni seară.

În sală au mai rămas doar consilierii PSD și consilierul independent Andrei Popescu, ultimul răstindu-se la colegii lui liberali: „Ăștia mai sunt consilieri? Întreb și eu! Își mai primesc indemnizațiile? Mai au voie?”, a tunat Popescu.

Atitudinea PNL a înfuriat avocatul lui Romeo Rezeanu, respectiv Felicia Ovanesian, care a anunțat că va depune plângeri penale împotriva fiecărui liberal care a părăsit sala și că „vor răspunde pentru asta la Parchet!”

„Au fost aleși să voteze, nu să fugă din sală!”, a punctat Felicia Ovanesian, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *