Liberalii îi răspund lui Palaz! Huțucă: „Supărarea nu are nici o legătură cu teatrul sau relațiile financiare ale PNL, ci cum modul în care am dezvăluit cum sunt sifonăriți banii publici prin contractul cu Direcția de Pază”

PMP Constanța a depus, marți, un proiect de hotărâre prin care intenționează să forțeze mâna liberalilor constănțeni și să doneze unul din cele două sedii pe care aceștia le administrează. Președintele PMP Constanța și, totodată, vicepreședinte al CJC, Claudiu-Iorga Palaz, susține că a găsit deja destinații pentru sediul din str. Lahovari și, evident, urmează o ciocnire în plenul Consiliului Județean în acest sens.

Amintim că organizația județeană a PNL funcționează într-un sediu din strada Traian, însă formațiunea politică este proprietar al sediului din Lahovari, obținut prin fuziunea cu PDL.

Ca replică la inițiativa lui Palaz, președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, consideră că inițiativa este doar o revanșă politică, liderul PMP nefiind interesat de cultura tomitană sau de banii PNL. Huțucă apreciază că Palaz se revanșează pe opoziția PNL din luna decembrie, când a criticat și s-a opus proiectului de hotărâre privind aprobarea asigurării serviciilor de pază și monitorizare pe anul 2019 la obiectivele aparținând CJC cu Direcția de Pază a județului.

„PNL deține aceste două sedii de foarte mult timp. Un sediu era în proprietatea acestuia, din str. Lahovari, obținut prin fuziunea cu PDL și un sediu prin închiriere de la Primăria Constanța. PNL a primit o solicitare de la Teatrul de Stat, dacă suntem dispuși să îl închiriem ca sală de repetiții și pentru diferite activități administrative. Am analizat și am decis să ne restrângem pentru o perioadă de timp activitatea într-un singur sediu și să închiriem celălalt sediu către teatru. De ce a ajuns Teatrul de Stat în această situație? Datorită faptului că CJC, pe care îl coordonează și domnul Palaz, a făcut foarte puțin pentru cultură în această perioadă. Dacă ar fi investit în sedii și ar fi creat condițiile necesare ca aceste unități de cultură să își desfășoare în mod normal activitatea, teatrul nu ar fi fost pus în situația să caute pe piața liberă un astfel de sediu! Pe de altă parte, eu apreciez că reacția domnului Palaz nu are absolut nici o legătură cu nevoile teatrului și cu relațiile financiare ale PNL, ci este o reacție de supărare la faptul că PNL a dezvăluit modul cum sunt sifonăriți banii publici prin contractul cu Direcția de Pază a CJC. Din punctul nostru de vedere, nu se va întâmpla absolut nimic, nu ne interesează ce are de gând să facă PMP. PNL se pregătește de campania de europarlamentare, obiectivele sunt strict legate de scrutinele electorale care urmează”, a spus deputatul Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

Vrând-nevrând, liberalii sunt într-o situație delicată, întrucât proiectul de hotărâre presupune și un vot în acest sens. Cel mai probabil, în CJC va avea loc, cu proxima ocazie, un conflict de proporții între PMP și PNL.

„O să citim ce au scris domnii în acel proiect de hotărâre…”, a concluzionat Huțucă.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.