Liberalii i-au spus lui Iohannis că PNL NU are o majoritate în Parlament. Cîțu aruncă BOMBA: „Președintele Camerei Deputaților s-ar putea să fie de la AUR”

Președintele PNL și premierul interimar Florin Cîțu a spus, luni, după consultările de la Cotroceni, că partidul va găsi o soluție pentru a rămâne în continuare la guvernare și a trasmis un mesaj USR.

În acest moment, noi vom gestiona această perioadă și vom găsi soluția pentru guvernare și români. Era foarte simplu ca USR să nu voteze cu PSD și AUR. PNL a avut un congres și a ales o conducere. Cine vine cu o astfel de propunere (n. r. de a nu lăsa președintele PNL să fie premier) la negocieri, nu vrea să guverneze. Nimeni nu poate spune PNL ce să facă”, a spus Florin Cîțu.

Premierul demis al României, Florin Cîțu, susține că noul președinte al Camerei Deputaților ar putea să fie de la AUR. Cîțu a refuzat să spună care ar putea să fie propunerea PNL pentru acest post, asta după demisia anunțată de Ludovic Orban.

Se va vota. Acolo se negociează pe vot. Noi vom avea un reprezentant. O să fie votată în BEX a PNL. Trebuie să vedem că demisia își urmează cursul (n. r.: demisia lui Ludovic Orban). O să vedem cum iese la vot. S-ar putea ca ei să dea un președinte, poate de la AUR, nu știu”, a spus Florin Cîțu.

Ludovic Orban a anunțat că își dă demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților după ce a pierdut alegerile din PNL în fața lui Florin Cîțu. Nu este exclus ca Florin Cîțu să folosească acest post în negocierile pe care le va avea în formarea noului Guvern, ca un as în mânecă în fața altor partide. Liderul PNL Florin Cîțu a exclus luni ca partidul său să-l susțină pe Dacian Cioloș premier, având în vedere că USR a votat moțiunea.

Avem o decizie în BEx foarte clară care spune că, dacă USR votează moțiunea împotriva PNL, nu putem să mergem la guvernare cu USR. În același timp, PNL este responsabil. Atunci când vom avea ajoritate, vom da și premierul. Vom merge în continuare și vom negocia”, a spus Cîțu.

Întrebat în mod repetat cu cine va încerca PNL să facă o majoritate, Cîțu a spus: „Când vom avea majoritatea, veți vedea. Bineînțeles că vom negocia. Toate opțiunile sunt pe masă”.

Liderul PNL, Florin Cîțu, susține că PNL i-a transmis președintelui Klaus Iohannis că nu au o majoritate în Parlament, dar, în schimb, la moțiunea de cenzură s-a confirmat o nouă majoritate formată din PSD-AUR-USR.

„La consultările de la Cotroceni am spus foarte clar că în acest moment nu avem o majoritate și atunci nu am venit cu propunere de premier. Am spus că s-a format o nouă majoritate între PSD-USR-AUR, a fost validată la moțiunea de cenzură.”, a spus Florin Cîțu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •