Liberalii, convinși că Guvernul va fi învestit. Orban anunță că taie „în carne vie” în agențiile subordonate ministerelor

Liberalii trag tare pentru ca Guvernul să fie învestit. După o amânare a votului în Parlament, stabilit definitiv pentru luni, 4 noiembrie, și a anunțului PSD potrivit căruia parlamentarii social-democrați nu vor fi prezenți, oamenii lui Ludovic Orban au o misiune serioasă: să asigure cvorumul la votul de luni.

CITEȘTE ȘI:

Președintele PNL, premierul desemnat Ludovic Orban, a anunțat că este convins că guvernul său va trece. În urma negocierilor cu aleși PSD și ALDE, Orban susține că a obținut destule voturi pentru ca Guvernul să treacă de Parlament.

„Pe lângă cei 225 de parlamentari cu care am semnat acordul, există încă 11 parlamentari cu care am vorbit personal și care mi-au promis că vor fi prezenți la învestirea guvernului”, a spus Orban.

Negociatorii PNL sună și se întâlnesc cu parlamentari ai PSD și PRO România ca să-i convingă să voteze instalarea guvernului Ludovic Orban. Liberalii susțin că 9 parlamentari PSD și 4 parlamentari PRO România sunt dispuși să voteze guvernul Orban, ceea ce înseamnă că Orban ar bifa minimul necesar de 233 de voturi.

Premierul desemnat a avut, vineri, discuții pentru restructurarea cabinetului care așteaptă să primească luni votul de învestitură. La discuții cu Orban au venit mai mulți miniștri din echipa pe care acesta o propune.

Față de actualul cabinet PSD, cu 24 de portofolii, guvernul Orban are doar 16 ministere. Orban vrea să țină marțea viitoare prima ședință de Guvern dacă primește luni votul Parlamentului, ședință în care să facă restructurarea prin comasarea unor ministere. La discuțiile de vineri de la sediul central al PNL s-a discutat cum se va proceda cu agențiile și autoritățile din subordinea ministerelor și dacă se va merge și aici pe o structură mai suplă. Totodată, o parte din partidele care susțin guvernul Orban ar vrea să propună o serie de oameni de partid în posturi-cheie din eșaloanele inferioare ale guvernării.

Ludovic Orban a declarat vineri la Parlament că o parte din angajații din aparatul central vor fi dați afară dacă ajunge la Palatul Victoria cabinetul PNL, că detașările în funcții vor fi limitate la șase luni de zile și că se vor face concursuri pentru funcțiile de conducere.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *