Spread the love

Încurcate-s căile politicii! Pe de o parte, unii politicieni urlă la adversarii politicii, iar pe de altă parte aceiași politicieni fac tot felul de înțelegeri. Un posibil caz de prostire a electoratului îl regăsim la Constanța, unde aleșii locali ai PNL țipă ca din gură de șarpe că municipiul nu are spații verzi suficiente, iar pe de altă parte, rudele unuia dintre aleșii locali ai PNL ridică blocuri pe, culmea, spațiu verde și în parcări! Situația a fost prezentată de consilierul local municipal neafiliat Romeo Rezeanu, care a fost dat afară din PNL în urmă cu un an, pentru că nu ar fi votat așa cum i-a cerut linia partidului.

CITEȘTE ȘI:

Chițac, despre parcul cu miniaturi, către Primărie: „Ne-am născut din revoltă! Sper să nu fie inconștienți să pierdem un milion de euro!” Rezeanu: „Palaz a făcut exact ce a făcut Mazăre! PSD-iștii ne-au acuzat că am votat împotriva lui Dumnezeu!”

„Iată ce am descoperit din postură de consilier municipal Constanța, membru în Comisia de urbanism….Un contract între Primărie (prin Confort Urban) și un investitor imobiliar privat prin care 83 locuri de parcare de pe b-dul Lăpușneanu (47 PE PARTEA PARCULUI) sunt oferite acestui investitor…Este o mizeria maximă pentru că acest investitor a construit încă 2 etaje peste cele 7 din autorizație, bazându-se pe aceste locuri de parcare…deși legea nu mai da voie..!!! Investitorul este d-nul Comănescu de la SC Comprest Util SRL, nimeni altul decât socrul d-nului consilier județean PNL Marian Crușoveanu. Buuuu, deci socrul face blocuri fără număr pe spațiul verde, le ia constănțenilor și locurile de parcare destinate parcului, iar ginerele, consilierul PNL, nu mai poate dormi noaptea de grijă spațiilor verzi, lansând, la mișto, la PNL, o campanie de salvarea a parcurilor și spațiilor verzi din oraș…Ce credeți, aceste dezvăluiri dureroase îmi vor aduce felicitări de la conducerea PNL Constanța sau se coace o nouă excludere a mea din partid…? Eu cred că…a doua… Era să uit …asociația civică „Constanța Altfel“, din care fac parte, a contestat PUZ acestui investitor, reușind, deocamdată să-l blocheze …alături de alte 60 de astfel de mizerii urbanistice…“, a precizat luni seară consilierul local municipal neafiliat Romeo Rezeanu.

În numai câteva ore, postarea de pe o rețea de socializare a consilierului local a strâns sute de aprecieri, zeci de comentarii și alte câteva sute de distribuiri. Culmea este că postarea lui Rezeanu a venit la câteva ore după ce PNL Constanța a trimis un comunicat de presă intitulat: „Un oraș atractiv și verde va genera întotdeauna un mediu atractiv”.

„Organizația Municipală Constanța a Partidului Național Liberal consideră că „300.000 de constănțeni pentru minim 300 hectare de spații verzi” este o inițiativă obligatorie și necesară pentru un oraș sufocat de betoane și lăsat de izbeliște de administrația locală condusă de primarul Decebal Făgădău. Mii de constănțeni sunt alături de noi în acest demers având speranța că, măcar în ceasul al 12-lea, „Omul invizibil” va face ceea ce cu toții așteptăm de la el: să permită municipiului Constanța să înverzească. Un mediu de viață confortabil înseamnă un oraș verde, un oraș curat, în fapt un mediu sănătos. Acesta ar trebui să reprezinte un deziderat pentru fiecare locuitor al acestei minunate cetăți antice Tomis. Arhitectura și dezvoltarea urbanistică a unei zone, a unui oraș, trebuie să fie întotdeauna în deplină armonie cu natura. Un oraș atractiv și verde va genera un mediu competitiv. Să reflectăm cu toții înainte ca orașul Constanța să fie supus acestei dezvoltări urbanistice haotice, care nu a avut la bază niciun principiu și nicio viziune integrată în toți acești 20 de ani de mandat ai administrației locale actuale. Această armonie cândva a existat, arhitecții orașului Constanța împreună cu specialiștii în urbanism au creat de-a lungul timpului un oraș cosmopolit, aflat în echilibru cu natura”, susține Raluca Trandafir, consilier local municipal al PNL Constanța.

Organizația municipală a PNL Constanța îi invită pe toți constănțenii care vor să susțină campania „300.000 de constănțeni pentru minim 300 de hectare de spațiu verde” să semnaleze problemele cu care se confruntă din lipsa spațiului verde la adresa de email orasulpoartasemnaturata@gmail.com. Toate problemele evidențiate vor ajunge pe masa Consiliului Local Municipal Constanța“, se mai arată în comunicatul PNL.

CITEȘTE ȘI:

Liberalii insistă pentru 300 ha de spații verzi în municipiul Constanța

Facebook Comments

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *